#11
 5 128     Akershus     0
Men, kapasitet på 1,3 liter, høres ikke det veldig lite ut? Har ikke peiling på slike og hvor mye andre solfangere inneholder, men synes det høres ut som det skal holde hardt å varme opp særlig mye med 1,3 liter pr panel?

  (trådstarter)
   #12
 1 596     0

Ser det på hjemmesiden ja, står ikke noe om dette på tilbudsavisen jeg fikk forleden. Gjelder kanskje ikke på salgsvarer som dette?

Det er ingen forbehold nevnt i denne forbindelse på hjemmesidene til Jula; så jeg tror i så tilfelle de har en dårlig "sak." Men det går jo an å høre med de som jobber i butikken - de gangene jeg har spurt om hjelp har jeg alltid fått god hjelp på butikken i Stavanger.
   #14
 14     Trondheim     0
Jeg greier heller ikke skille bassengpakken fra eneboligpakken.

Har tenkt på dette lenge, men spranget har vært for "stort", dette kan være det som skal til for at jeg setter opp et lite "test-system"

Det jeg ser mengder her er en ekspansjontank. Noen tanker om en "budget" ekspansjonstank? 1bar er i alle fall ikke rare trykket. Kan bruke hva som helst egentlig, fra brusflasker til noe større...

Dkt850; hvordan løste du det med ekspansjon? (har ikke studert din løsning i detalj, men skader ikke om det nevnes i denne tråden heller)

1,3 liter volum. Det er bare mengden vann i hver absorbatorplate, har ikke noe med akkumulator eller energilager å gjøre. En fordel å ha relativt lite væske i systemet, da blir det mindre volumdifferanse når temperaturen endrer seg.
aki
   #16
 8     Skui     0
Hei,

Så vidt jeg ser er det de samme produktene som selges her:

www.suncore.se

Her finner du også testresultatene for poolsolfangere:

http://www.suncore.se/suncore/wp-content/uploads/2011/05/SP-testet-oglasad-poolsolf%C3%A5ngare.pdf

Ikke 100% sikkert, men jeg tror at forskjellen mellom 'villa' og 'pool' er at 'pool' kollektorene ikke har polykarbonaat kappe ('glazing') og er derfor ikke særlig egnet for lave utetemperatuur.

Jeg kjøpte villapakke med 4 utbyggingsmoduler. Kollektorene ser grei ut, ABS kasse og absorbator, polykarbonaat glazing. ca. 3cm tykke isolasjonmatter. Få se hvordan plasten holder seg over tid.

Pumpemodulen ser faktisk veldig bra ut, WILA pumpe RS15/6, integrert kontroller, alt av sensorer og noen smådeler. Du får også en 4l ekaspasjonkar.


Jeg skal kombinere det med hjemmebygd 2000l akkumulatortank (har 4m2 vakuumrør installert sist høst)

   #17
 5 111     Sørnorge     0
I.o.m at basseng- og boligfangerpakka har samme utbygningpanel som tilleggsutstyr, vil jeg tro at de har samme panel i pakka også. Det må være noe annet som er forskjellen på de to pakkene, tror jeg.

   #19
 14     Trondheim     0
Hos Jula ser det ut som solfangerne er like, så jeg spekulerer på om at pool-utgaven kjører pumpa rett i bassenget og derfor dropper ekspansjonstank og noe annet utstyr i forhold til trykksikring.

Var prinsippskissen til suncore som fikk meg til å tenke i disse baner, all den tid at jula har samme illustrasjon på både villa og pool solfanger og at utbyggningspanelet er det samme.
   #20
 3 716     Ringerike     0
Det stemmer det at pumpa går rett til basseng og at denne da nødvendigvis kan kjøres på klorvann noe den andre pumpen ikke kan. Det er med styring her også en enkel diftemp som med termoelement på taket og en i bassenget når vannete r eks grader varmere på taket enn basseng så starter pumpen.  Slipper også ekspansjonstank da det ikke er lukket/trykk i systemet.
Signatur