14 260    5    1  

Hvilken rimelig kompressor til spikerpistol, stiftepistol og muttertrekker?

 1 429     Enebolig     0
Min gamle Biltema-kompressor er ødelagt etter bare omtrent 13-14 år... Wink Mye for pengene, kan man si. Hva bør jeg se på av en rimelig kompressor som klarer spikerpistol (ordentlige spiker til kledning), stiftepistol og muttertrekker til å bytte mellom sommer- og vinterhjul på bilene? Støyen gir jeg fullstendig og blanke f i, jeg har uansett alltid på meg lydisolerende ørepropper koblet til mobilen og hørselvern utenpå det igjen, for jeg har øresus på det ene øret etter uforsiktig omgang med salonggevære i ungdommen, og den blir hysterisk mye verre av den lyden som kommer fra selve trykkluften når den slipper uten, enten gjennom en spikerpistol eller på andre måter.

   #1
 1 011     Hosle     1
Her er det vel muttertrekkeren som bestemmer luftmengden du trenger. Min Bostitch 90mm pistol bruker ikke mye luft. Og så kan det være greit med 10 bar for å unngå at kompressoren starter så ofte ved spikring.

Jeg tror billigkompressorene har omtrent samme kvalitet, men ville kjøpt på Bauhaus for å få 5 års garanti. Nå kan men vel hevde i en hvilken som helst butikk at en kompressor burde vare i minimum 5 år, men hvis det er en billig kompressor som bærer tydelig preg av å ha vært mye brukt, er det ikke alltid sikkert man når fram med en klage.

Så er det selvfølgelig spørsmål om behovene forøvrig mht størrelse/slepbarhet vs kapasitet, budsjett osv.
  (trådstarter)
   #2
 1 429     Enebolig     0
Takk for det! Bauhaus er et stykke fra meg, det er vel helst Jula/Clas/Biltema/Europris/Coop (Kellen) som er de mest aktuelle kandidatene. Får se hvem som har tilbud til helga, når jeg skal forbi alle disse firmaene. Skal se etter ti bars trykk, takk!
  (trådstarter)
   #3
 1 429     Enebolig     0
Glemte Mekk. Kanskje denne kan være noe, selv om den bare er 10 bar:

http://www.mekk.no/gebe-kompressor-powerair-50-3svd/

Den har jo 3 hk, og det bør være greit til en muttertrekker. Vanskelig å finne en med 10 bar og nok luft til å dra en muttretrekker i prisklassen (det bør være godt over 200, sies det). Denne dytter ut 268 "ekte" liter i minuttet, og det er ikke verst. Stor tank har den også.
   #4
 642     Trøndelag     0
hvorfor ikke kjøpe ny biltemakompressor?
Den gamle holdt jo bare i 13 år?
  (trådstarter)
   #5
 1 429     Enebolig     0
Mest fordi det koster en tusenlapp mer for den som er interessant (3 hk, 50 liter). Den på Mekk koster 2000, den på Biltema koster 3000. I tillegg har den mindre oppgitt luftmengde, og jeg tror alle jukser omtrent like mye på det tallet. Wink