1 926    6    2  

forhindre tyveri av stige

 1 006     0
noen som har forslag til og sikre en stige mot tyveri?har ingen steder jeg kan låse den inn,så må ha den hengt opp på en vegg,har kjøpt kjetting,men er vel bortkastet og feste kjettingen med franske treskruer,da de fleste tyver sikkert har tang eller skiftnøkkel i bilen,og kan skru ut igjen skruene.
så skulle hatt en innretning som gjemmer skruehodene og gjerne hengelåsen.
finnes det noe slik?

ellers så er det vel mulig og sveise på noe på skruehodene,men er greit om man kan skru dem ut igjen selv engang.

   #2
 2 435     Hordaland     0
Visst du frykter at de klipper over hengelåsen, så kan de like godt klippe over kjettingen. Innfesting i vegg river man ut med et kraftig brekkjern med momentstang. Det er umulig å sikre seg 100% mot noe slikt. Er fristelsen stor nok, så får de stigen med seg.

Jeg ville vurdert om det er mulig å lage til en "klave" som låser stigen til selve stativet som stigen henger på. Et flatjern kan ikke klippes over med tang. Flatjern kan også benyttes sammen med de kraftigste hengelåsene som fås kjøpt på bl.a. Biltema. Da må man eventuelt til med vinkelkutter for å få det løs, eller skru ned hele stativet fra veggen. Med såpass mye styr tror jeg de fleste vil se det som unødvendig mye arbeid for en stige, og gi opp i stedet.
Signatur
   #3
 5 568     1
En vanlig metode ved innbrudd (i alle fall for noen år siden når jeg fulgte med) er entring gjennom takvindu eller veranda. Mange gjør tyvene en kjempetjeneste ved å ha stige lett tilgjengelig på utsiden. Tyvene kjører gjerne ikke rundt med stige på taket...

Et forslag: Lås stigen fast med hengelås, og sett opp en enkel lyskaster med bevegelsessensor (eksempel fra Clas O.). Å gi tyven følelsen av å bli sett er utrolig preventivt.
  (trådstarter)
   #4
 1 006     0
vil de inn i huset,så kommer de inn uten bruk av stige.
vurderer og kjøpe disse opphengskrokene her:
http://www.wibeladders.no/produkter/anliggende-stiger/tilbehor-anliggende-stiger/oppbevaringskrok/

mulig stigen vil dekke for skruene.

ang lys,joda,er sikkert greit det om noen naboer hadde sett det Tongue
nabohusene ligger sånn til,så de ikke ser om det blir tent noen lys på baksiden av huset.

men med det samme det er prat på stiger,noen som har wibe stige?skal kjøpe en 8,1m stige,og da har jeg sett på wibe,da prisen på 8m stige er grei,og man får kjøpt bredt støttebein,og justerbart støttebein til skråninger
   #5
 909     Hordaland     0
Mal den i noen jævlige farger, så er det bortimot ingen som har lyst til å stikke av med den.
Samme som blir gjort med mye verktøy. Er det merket er det ikke så attraktivt å stjele lenger.
HSt
   #6
 35 475     Lillestrøm kommune     0
Hvis det kun er tyveri så må KjellGs løsning være god nok. Jeg tenkte at TS tenkte på stige som innbruddsverktøy på eget hus og da hjelper ikke spraglete maling. Har TS en skjermet vegg så kan han henge stigen høyere på veggen (evt. med hjelp av en liten gardintrapp som oppevares inne).