10,508    5    0  

Jobbe i høyden i et trappehus: Hjelp til stilas

 5,569     0
Vi har et trappehus som går over 3 etasjer, med en "standard" svingtrapp fra U-1-2 etg. Vi skal fjerne tapet, og male oppover i trappehuset. På det høyeste blir det da 2 etasjer opp til taket fra bunn trapp mellom 1. og 2.etg, og taket i trappehuset.

Jeg ser ikke for meg hvordan jeg skal klare å sette en stige i trappen. Tenkte å bygge meg en liten platform å stå på, men siden stigen må flyttes såpass mye blir det vanskelig. Vi skal også liste helt øverst, og jeg ser at det blir problemer med å gjøre dette fra en stige.

Noen som har gjort dette med andre løsninger? Tror en lift blir vanskelig - den kan neppe stå i trappen...

RTv
   #1
 918     0
Du kan prøve å bygge eit stillas av treverk i trappen, med ei "plattform" på toppen.
   #2
 520     0
Ville snekra meg en løsning som du legger trappen og som hekter i forkant av trinnet og med ei lekt på enden av trinnet. Slå ei reim/tau rundt og du har en grei sikring for at stigen ikke skal gli. Den kan du da flytte mellom trinnene.
  (trådstarter)
   #3
 5,569     0
Takk for svar!

Jeg har klødd meg i hodet noen timer rundt dette. Det er ikke SÅ høyt, men likevel for høyt til at vi når opp, selvsagt. Stige rett i trappen fungerer heller ikke.

Går nok for løsningene dere foreslår, som i store trekk går ut på det samme slik jeg forstår. Er nok smart å lage en platform som kan flyttes nedover/oppover trappen. Skal også høre litt med stillas-folk om det er mulig å få tak i en liten platform med bein som kan ha såpass ulik lengde at den kan settes i trappen...

Lite problem = stort problem Smile
  (trådstarter)
   #5
 5,569     0
Har bygget en platform som går på tvers av trappehuset, med 3 bein med ulik høyde tilpasset etter det trappetrinnet de hviler på. Det siste hjørnet hviler direkte på et av de øverste trinnene. Så setter vi gardintrapp på den platformen, og da bør vi fint nå opp til taket.

Snakket med Bautas (Bergen Stillasservice) og de hadde stillaser til utleie, men jeg fant ut at til en minstepris på 2500 for leie var det like greit å bygge selv. Tok meg en liten time, men nå er det stødig som fjell :)

Trodde jeg kom til å bli nødt til å sette spiker i trappen, men det gikk greit uten. Har bare festet det ene hjørnet i veggen - resten er kilt mellom veggene og står stødig.

Så det ordnet seg - til tips for andre i samme situasjon.

Liten redigering: Det er jo også en løsning å kjøpe forlengerbein til stige (det falt meg aldri inn)... Da kan den stå stødig i en trapp.
Siste redigering: Friday, July 25, 2008 8:04:08 AM av psv021
Jobbe i høyden i et trappehus: Hjelp til stilas - reg_skjoteben.jpg - psv021