15 761    13    1  

Lettstillas.no . Erfaringer?

 29     Anytown USA     0
Hei.

Er det noen som har erfaring med nettbutikken Lettstillas.no?

Dette er opprinnelig en svensk butikk (Ställning AB) som har begynt å selge aluminiumsstillas også i Norge.

Er tydeligvis forhandler av Monzon stillaser.

Ser ut til å være gode priser

  (trådstarter)
   #1
 29     Anytown USA     0
Det var visst ingen som hadde erfaring med denne leverandøren, så jeg får fortsette selv:

Grunnen til at jeg spurte var at jeg hadde bestilt byggpakke 12x6 meter, med 5 ekstra 1-metersrammer og oppgangspakke fra denne leverandøren. Jeg har vært på utkikk etter stillas lenge og fant denne siden med svært gode priser. Jeg sjekket da opp litt rundt denne forhandleren og det viste seg at de er hovedforhandler for Monzon i Sverige. Dermed anså jeg det som trygt å handle her (har god erfaring med import av diverse fra utlandet).

Men, det skulle vise seg å være skjær i sjøen. Det gikk ikke å betale med VISA, som er ett av alternativene deres. Dermed måtte jeg få lurt ut av de IBAN og SWIFT for å kunne betale til Sverige. Det tok rundt en uke med flere purringer (jeg hadde bestemt meg for å handle her siden jeg sparte så mye penger).

Så gikk tiden. Jeg betalte den 31 august fra Skandiabanken, og forventet dermed at pengene skulle være på deres konto etter relativt kort tid. Men ifølge dem så kunne de ikke se noen penger på konto, selv etter 10 arbeidsdager. Jeg spurte leverandøren gjentatte ganger, det ble vel på grensen til mas, men når man har lagt ut 43000 kroner på forskudd så har man vel rett til å la hornene i pannen vokse ut.

Nei de kunne fremdeles ikke se noen penger på kontoen. Jeg kontaktet deres bank i Sverige men de kunne ikke hjelpe meg. Redningen ble at Skandiabankens utenlandsavdelig (etter gjentatte purringer fra en stadig mer forbannet stillaskjøper) kontaktet den svenske banken, som i sin tur kunne informere om at beløpet var kommet inn på mottakers konto den 31 august, samme dag som jeg betalte. Dette var den 22 september, altså hadde de hatt pengene i 3 uker samtidig som de hevdet at de slett ikke hadde pengene.

Dermed stilte jeg etterhvert spørsmålet her på forumet om noen hadde erfaring med denne forhandleren, samtidig som jeg sendte en relativt krass mail til nevnte forhandler.

Jo de skulle "kolla det"og gi meg en tilbakemelding. Så klart fant de etterhvert ut at de hadde fått pengene og skulle sende stillaset så fort som mulig. Så fikk jeg etter noen dager mail om at det hadde skjedd en feil ved forsendelsen og at jeg måtte legge ut for MVA for forsendelsen, selv om dette er inkludert i beløpet som jeg betalte.

Dette hjalp ikke på mine frynsete nerver, og det var ikke før jeg fikk en telefon fra DSV om at de hadde stillaset klart for videre transport i Norge og at jeg måtte betale momskravet til dem , at jeg roet meg ned.

Enden på visa er at jeg får stillaset i morgen, levert på døren og kan sette i gang med å bytte kledningen på veggen.

Jeg velger å tro at grunnen til at det har tatt så lang tid, er at lettstillas.no eller ställning.se har for lite erfaring med å selge til Norge, og at de dermed ikke har gode nok rutiner med dette.

Kundeservicen har vært meget god med svar via mail "på timen", så det er ikke der skoen har trykket, men man blir som sagt litt skjelven i buksen når man tror at 43000 kroner er i uærlige hender.

Jeg vil likevel ikke ha noen problemer med å anbefale denne forhandleren for dem som er ute etter stillas. Vi får satse på at jeg har brøytet veien slik at andre ikke opplever disse problemene.

Fannis

   #2
 1 617     Rogaland     0
Høres ut som mye styr. Et tilsvarende Jamax proffstillas ligger vel rundt samme pris her hjemme.
  (trådstarter)
   #3
 29     Anytown USA     0
Til sammenligning ga Norhand tilbud på 48498 INKL MVA, uten disse 1-metersrammene. Vet ikke om frakt var inkludert.

ALUTEC ga tilbud på 46621 EKSKL MVA uten 1-metersrammer, altså 58276 (er ikke sikker på om frakt var inkludert der heller).

Jo det ble mye styr, men slik det ser ut sparte jeg minst 15000 i forhold til Jamax.

EDIT: Det er mye øl-penger det ;D
   #4
 1 617     Rogaland     0
Ditt er kansje større enn dette da.

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=29223263

Er det proffstillas med ordentlig gods i røra du har kjøpt er det ikke noe å si på prisen i allefall.
Da jeg letet fant jeg bare tynngods stillas til "bra" pris. Jeg landa på Jamax da jeg syntes det var enkelt å montere. I tillegg syntes jeg det var praktisk med firkantprofil på rammene i forhold til lagringsplass.
  (trådstarter)
   #5
 29     Anytown USA     0
Nei det stillaset som du linker til er nok 3 meter lengre, men her kommer mva i tillegg, slik at prisen blir 46500 pluss frakt, så man ender nok rundt 50000 for dette. Det er også uten 5 stk 1-metersrammer.

Men det er slett ingen dårlig pris det der. Jeg liker imidlertid ikke Jamax og firkantprofil. De er nok bedre å stable, dersom man velger å lagre de slik.

Dessuten er de tyngre å håndtere, men da er vi vel over på den debatten som har vært tidligere om dette.

Godstykkelse er oppgitt til å være 4 mm så skulle tro det er solid nok. Har jobbet som stillasmontør, og skal nok i løpet av morgendagen vurdere om dette er en brukanes stillas.

Skal komme med tilbakemelding!
   #6
 1 617     Rogaland     0
4mm er bra.
De jeg fant ok pris på hadde bare 2mm gods.
Du blir sikkert fornøyd med det. Du hadde dog fått samme pris på Jamax da de opplyste meg om at de hadde prisgaranti mot konkurrende stillas som hadde 10 års garanti/kvalitet.
Men pris er ikke alt. Man blir vel mest fornøyd med det produktet man liker best.

  (trådstarter)
   #8
 29     Anytown USA     0
Ser at jeg lovte tilbakemelding i forrige innlegg...

Etter å ha fått stillaset i hus, kan jeg bare si at jeg er godt fornøyd. 4mm godstykkelse og kompatibelt med de mest vanlige produsentene. Vurderer å kjøpe 2-meters plattinger for å kunne få større fleksibilitet. Disse blir da kjøpt fra lokal forhandler.

Eneste jeg har å utsette er veggfestene, de er for kronglete og har heller ikke beskyttelse på tvingene, slik at man må legge noe mellom tvingen og rammen for å ikke lage sår i rammen.

Fannis
  (trådstarter)
   #10
 29     Anytown USA     0

Oi, det var jammen kjapp tilbakemelding :)


Byggebolig.no er et forum som overvåkes kontinuerlig her i gården.

Ingenting sklir under radaren Grin