180    13    0  

Ønsker produkttips, rullestillas/foldestillas ca 2m plattformhøyde

 332     Sunnmøre     0
Noen som har tips til merker typer rullestillas/foldestillas som er å anbefale? Evnt. noe jeg absolutt ikke bør kjøpe?

Vurderer å investere i et rullestillas/foldestillas. Hovedsakelig for arbeid inne i en garasje med ca 3,8m takhøyde. Så max plattformhøyde mellom ca 1,8 til 2 meter er sikkert passe (jeg er 172cm høy). 

Men stillaset må også kunne benyttes til diverse annet småarbeid ute.

Det må være mulig å jusetere plattformhøyde i mange steg nedover fra maks. Har frem til nå benyttet en høyde med vanlig fasadestillas hvor jeg har tatt av føttene for å få det så lavt som mulig, og montert biter på tvers med 198/48 for å få det litt mer stabilt og lettere å dra rundt. Men det oppleves vinglete, og er egentlig for høyt slik jeg har hatt det.

Fordel om det er "foldbart" og da svært enkelt å montere med få løse deler. Tenker også at det i perioder kan benyttes som en solid lagringshylle eller arbeidsbenk.

Min far har et ganske stort vanlig fasadestillas, så til større arbeider har jeg dette.

Prøver å få en oversikt over hva som finnes i markedet.

Vil selfølgelig ikke betale mer enn jeg må, men vil ha kvalitet som varer og som er enkelt og smart i bruk. Ser på det som en investering som jeg har resten av livet. 

Ser mange har ca 0,75 m bredde. Blir ikke dette fort veldig vinglete uten å feste det i vegg? Vurderer "dobbelt" som da har gjerne ca 1,3m bredde, men da blir også prisene en del høyere. Siden "alle" lavere rullestillas er ca 0,75m så bør det kanskje være godt nok for meg også?

Hjul: Ser for meg at det er en fordel med hjul med justerbar høyde, spesielt for arbeid ute, for å få stabilisert stilllaset. Men ser at få av de billige har dette.

Rekkverk: Det føles nok mye tryggere med rekkverk, men er det nødvendig med 2m plattformhøyde?

Noen jeg har funnet i farten:
https://www.solideq.no/webshop/categories/stillas/hobbystillas dette vil jeg si er billig? Men kun 0,75m bredde, og ikke justerbare hjul.

https://www.jamax.no/produkt/centrum-junior/ , litt samme som det over. Men Norskprodusert.

https://www.instant.no/produkter/stillas/rullestillas/foldestillas-rullestillas/instant-snappy-med-rekkverk-4m-arbeidshoyde/ , egentlig samme her, men dyrere?


På forhånd tusen takk for svar og innspill! Smile
   #1
 5 432     Akershus     0
Her er det mange muligheter. Jeg har ikke noen oppdaterte opplysninger men du bør se nøye på beskrivelsen av hva en bestilling innebærer. Hjul og spesielt stillbare hjul er såpass kostbart at det gjerne er ekstrautstyr ved bestilling, selv om det i illustrasjonen ser ut til å være inkludert. Ser at de gjerne er priset til over kr. 5000,- bare for hjulene (stillbare).

Selv har jeg i mange år hatt Zarges stillas, fra Grove Knutsen og er kjempefornøyd, men de opererer ikke med utpriser uten at du er registrert kunde og bør vel da ha org.nr.

2 meter plattformhøyde betinger et ganske høyt stillas, du bør absolutt ha rekkverk med denne høyden, ellers lever du risikabelt. Jg er helt enig i dette med at dette er en investering og du ikke bør spare på kronene når det gjelder kvalitet og sikkerhet.

0,75 m bredde er nok en forholdsvis grei stillas i en nokså grei prisklase. Særlig over denne bredden blir uforholdsmessig kostbart og ikke minst tungt.
  (trådstarter)
   #2
 332     Sunnmøre     0
Takk for svar. Angående hjul så er det det jeg også har observert. Stillbare hjul er svindyrt. Det er kanskje like greit å basere seg på å justere ujevnheter med fjøler under hjulene ved behov.
HSt
   #3
 35 475     Lillestrøm kommune     0
Jeg har kjøpt til justerbare bein uten hjul dette er viktig ved bruk ute. Men det kostet en formue

Har SolidEQ ett sted og Zarges et annet sted, tilbehør som rekkverk og forhøyningsgavel fra SolidEQ passer på
Zarges også. De dyre beina er også ombyttbare.

Du trenger skråstøtter for stabil funksjon jeg bruker normalt 2 når jeg har vegg på en side
  (trådstarter)
   #4
 332     Sunnmøre     0
Justerbare bein istedet for hjul var et opplagt og godt tips. Om jeg velger et stillas med rett diameter kan jeg bruke beinene fra min fars stillas.

Er det dette fra SolidEQ du har? https://www.solideq.no/webshop/products/foldestillas-enkelt-mhjul-og-rekkverk
Oppleves kvaliteten god nok? Trenger ikke proffkvalitet, men det må vare lenge til privatbruk, og ikke være irriterende dårlig slik at man ikke gidder å bruke det.
Om jeg får en god deal på frakt så er det det desidert billigste jeg finner. Kunne gjerne vært 2m plattformhøyde, men 1,8 er egentlig nok.
HSt
   #5
 35 475     Lillestrøm kommune     0
En rekkverk gjerde med to rør, men den gjør jobben denne

Setter en på forhøyning så må en ha stråstøtter for sideveis støtte en kan da sette på 1.2m ekstra stige før rekkverkmodul

Du kan få den i ca 2.35 lengde også

Kjøpte plattform med luke så en kommer opp innvendig (sjekket ikke hva som var med her)
   #6
 5 432     Akershus     0
Justerbare bein istedet for hjul var et opplagt og godt tips. Om jeg velger et stillas med rett diameter kan jeg bruke beinene fra min fars stillas.

Ja, men da bør du ikke spørre etter tips til rullestillas. Laughing

Hele poenget med et rullestillas er jo at det enkelt kan flyttes. Et stillas som ikke ruller, kan ikke enkelt flyttes. Wink
   #7
 4 190     0
Jeg hadde ramme med hjul til mitt stillas en periode. To flak ved siden av hverandre. Blir stødig og fleksibelt, men ingenting man bare kaster opp og ned på fem minutter.

HSt
   #8
 35 475     Lillestrøm kommune     0
Jeg flytter stillaset lett alene selv uten hjul. Poenget er jo at der hjul ikke er praktisk så et de helt håpløse. Er det bygd på en modul i høyden pleier jeg å ta den ned før jeg flytter

I tillegg får du normalt med hjul i alle pakker du må bare finne ut om du må ha bein i tillegg
   #9
 5 432     Akershus     0
Joda, man kan nok trekke et stillas uten hjul på et betonggulv, men er det behandlet kan man jo risikere å skrape opp belegget. Har aldri hatt annet enn hjul på mitt stillas, 20-30 år. Utendørs vil jo et stillas uten hjul være håpløst om man enkelt skal flytte det alene. Henger seg fast i ujevnheter, gress mm. Hjulene kan enkelt låses, så forstår ikke innvendingen mot slikt. Tror det beror på at man kanskje ikke er vant med det og tror det blir ustabilt, noe det ikke blir.

Tenker man i det hele tatt på stillas som enkelt skal kunne flyttes, kjøper man med hjul.

Jeg flytter stillaset lett alene selv uten hjul. Poenget er jo at der hjul ikke er praktisk så et de helt håpløse. Er det bygd på en modul i høyden pleier jeg å ta den ned før jeg flytter

I tillegg får du normalt med hjul i alle pakker du må bare finne ut om du må ha bein i tillegg


Jeg har ikke sjekket hva som er normalt, men første treffet mitt på rimelig stillas var hos Bauhaus.

  • Bemerk: Hjul medfølger ikke, men kan kjøpes ved. 


https://www.bauhaus.no/grunnmodul-climtec-3-meter?gclid=CjwKCAjwvNaYBhA3EiwACgndgnKJMxNO_pD7ajevjeZ40E0jT-mA4EwsxDpmOwVijutsnYYdSa7cuBoCUrIQAvD_BwE
HSt
   #10
 35 475     Lillestrøm kommune     0
Ja dette er enkelt stige stilas med en skråstøtte

Klapp stilas er ikke dette da henger stigene stabilt sammen og bare åpnes opp før en legger inn plattformen

Så det er to helt forskjellige produkter

Med f.eks gress eller natur underlag er det ikke lett å flytte et stilas med hjul 

Med bein tråkker en bare på foten nede og drar ur beinet snurrer mutteren og er ferdig. Da kan en ha høydeforskjell på flere 10-tall cm