30,977    18    2  

Stillas eller lift til malejobb?

 12     2
Lukk vinduet
Er det noen her som har fått satt opp et stillas for å male hus, eller lignende. Vi har en ny enebolig som jeg må ta strøk nummer 2 på i sommer, og jeg vurderer å få satt opp et stillas istedenfor å flytte stigen hundrevis av ganger. I og med at det stadig blåser rimelig heftig der vi bor, blir det også ganske usikkert å male skikkelig oppe ved mønen. Liker ikke akkurat å stå der opp uten noen form for sikring. Første strøket gikk i fire ganger så rask tempo øverst som ved resten av huset, så det ble ikke så veldig bra.

Stillaset må jo da flyttes rundt på i alle fall 2 sider - kanskje 3 - , og det må jo gjerne også stå en stund, i og med at man ikke kan vite om det plutselig kommer til å regne, eller ikke.

Noen som vet noe om hva det vil koste å få satt opp noe slikt?

Noen firma som er bedre å bruke enn andre? Holder til i Bergen.

Et annet alternativ vil kanskje være en lift. Vet ikke om det er rimeligere, eller dyrere ? Kan hvem som helst bruke en lift ?   #1
 22,342     Akershus     0
Har du vurdert rullestillas? Det bruker jeg når jeg maler huset mitt. Raskt å sette opp og flytte
  (trådstarter)
   #2
 12     0
He,he. Nei  - visste ikke at det fantes noe som het det en gang  :)

Hvor får man tak i noe slikt?

Det setter man opp selv da uten hjelp?

ivo
   #3
 496     0
Dersom du leier et stillas setter du dette enkelt opp selv. Skru det inn i huset enkelte stedet for å sikre.

Hvem som helst kan bruke en lift av typen som du leier slik jeg ser det. Du kan jo også leie og kjøre minigravemaskiner, så hvorfor ikke en lift Smile
   #4
 22,342     Akershus     0
JEg tror man bør få litt opplæring før man bruker lift. Ikke så gøy hvis man velter. Jeg har veltet en minigraver og det var ille nok. Heldigvis hadde den hytte. Jeg kommer ikke til å bruke en uten.

Jeg tror utleie butikker som Bautas har små stillaser. Jeg bruker mitt så ofta at jeg kjøpte det.
   #5
 740     0
Bautal leier ut alle typer stilaser over hele norge;)
Jeg leide et haki stilas (klasse 4. snekker/lett murarbeid)
Kosta 3500 kr for en mnd.
Rullestilas er nok rimligere og de er veldig kjekke til malearbeid og andre "lette" jobber. Sparer enorm tid på og bruke stilas og det er myye tryggere en og henge i en stege 6 meter over bakken:P
Signatur
   #6
 52     0
Jeg har ikke erfaring med å leie stillas. Det vi gjorde i forbindlese med husbygginga, var at snekkerne bygde selv stillaset. Materialet skal vi nå bruke til garasjen som blir oppført nå til våren/sommern. Økonomisk smart,mener jeg!!  Smile Tipset til dette, var det snekkerne selv som kom med.
   #7
 323     0
Hvis en lift kan brukes rundt huset lønner det seg med tanke på leie og tiden en bruker. Liften kan kun brukes når den er riktig satt opp, Liten fare der.
Første året brukte jeg 3 dager på å male min gavlvegg med stige. Året etter brukte jeg 3 timer på samme vegg med lift. Jeg betalte 1000,- dagen. Jeg hadde den kun en dag og malte alt som ikke kunne males fra en liten bukk.

   #8
 743     Nordland     0
Dersom du som ansatt i en bedrift skal bruke lift, må du ha sertifikat. Som huseier, trenger du ikke. Koster rundt 1000,- pr døgn.
Når det gjelder stillas, anbefaler eg rullestillas, dersom terrenget er egnet. Lett å sette opp, bruke og demontere. Usikker på pris på rullestillas, men vanlig ligger på 2-5 kr døgnet pr m2. Finn ut hvor lang tid du trenger den, og be om pris. Det blir billigere en døgnpris.
   #9
 533     0
Rullestilas virker jo ut som en relativt genial ordning. Jeg forhørte meg på et utleiebyrå angående rullestilas til utvendig malingsjobb og dette selskapet var ganske så skeptiske mtp bruk av rullestilas. De sa at disse stilasene var beregnet for innendørs-bruk (gjerne på betonggulv), og ville være relativt ustødige utendørs selv om man festet dem godt til veggen (bakken hos meg et fortau i asfalt,så det er jo relativt stabilt for å si det slik).

Noen meninger om denne saken?
   #10
 822     Ullensaker     0
Rullestillas er 20 ganger bedre enn å stå i stige hvertfall. Litt vinglete kan det vel føles men det er jo låsing av hjulene og mulighet for feste i veggen i tillegg.
Skal du male en høy vegg ville jeg likevel brukt lift hvis det er adkomst for det...