#11
 533     0
Jeg tipper veggen er kanskje 7 meter høy. To etasjer pluss loft (og 1,5 meter kjeller på framsiden). Jeg er fristet til å gå for rulle-stilas, det kan jo flyttes relativt enkelt fram og tilbake, og så kan jeg bruke lift der jeg ikke kommer til med stillaset...

   #12
 44     0

Jeg tipper veggen er kanskje 7 meter høy. To etasjer pluss loft (og 1,5 meter kjeller på framsiden). Jeg er fristet til å gå for rulle-stilas, det kan jo flyttes relativt enkelt fram og tilbake, og så kan jeg bruke lift der jeg ikke kommer til med stillaset...


Du risikerer å betale en høy pris ved å bruke en ustabil platform til arbeid i høyden.

Bruk forlengerskaft og mal så høyt du kommer, evt med et lavt stillas. Så bruker du lift for det som er høyere opp.

Jeg vet om litt for mange med brukket rygg/nakke etter arbeid i høyden uten stabil plattform.

Rolf
   #13
 533     0
Rolf: kunne ikke vært mer enig med deg. Men det er det jeg prøver å få vite i denne tråden, om rullestillas fungerer bra til mitt bruk eller om det blir for ustabilt. Noen her sier at det mer enn bra nok og betydelig bedre/sikrere enn stige, mens utleie-selskapet sier det i utg.punktet er beregnet for utendørsbruk...

Ingen som har noe erfaring med rullestillas som kan si noe om hvor stabilt/ustabilt det er, og om det er mulig å bruke den utendørs på relativt jevnt underlag (asfalt i veldig slak helling, kanskje 2prosent helling max).
   #14
 22,342     Akershus     0
JEg har brukt rullestillas på gress. Veggen er 5 meter høy. Har lagt plater under hjulene og justert dem og satt på støttebein. Fungerte fint og var støtt. NB Dette var et kvalitetsstillas.
   #15
 533     0
Har nå gått for fullt stillas fra Bautas. De kunne levere på timen og setter opp as we speak (takk for lav aktivitet hos folk i fellesferien!). Tror det var det beste i min situasjon som skal ta hele huset, og kan ta litt tid hvis man baserer seg på lift etc. Sikrere er det også tror jeg.
   #17
 160     0
Hadde ikke stått 7m over bakken i en rullestilas. Lift er egentlig ganske greit, slipper og bygge opp, ta ned, sikre osv . Det tar litt tid.


Er nettopp ferdig og skifte kledning på et hus, der har huseiern brukt lift. Huset hans var vell bortimot 10m høyt i mønet. Det han gjorde var og bruke liften på all panel som var i "2 etasjen" + oppe i gavlveggene. Så leverte han liften tilbake, og 1 etasje tar han fra stigen.

Smart løsning syns nå jeg.

   #18
 9     0
Har brukt rullestillas flere ganger, på ujevnt (singel) og jevnt (terrasse) underlag. Om det står på hjul eller føtter spiller liten rolle så lenge det er snakk om 2-3 etasjer. Det hører jo med jo utriggere til slike stillaser, uten disse er det jo livsfarlig.

Men jeg har luftkabler inn på begge sider og måtte ta ned og opp øverste delen av stillaset på hver side, slitsomt.

Sist jeg beiset leide jeg lift fra Bautas. Vi var 4 stykker som bukserte den fra port og til/fra gavlene. Derfra var det bare å trelle i spaker for å få på plass støttebeina. Så opp i kurven og trykke seg hit og dit med knappene.

Konklusjon: Aldri Mer Stillas!

Blix