13 601    16    1  

Lincoln Electric SP 170-I MIG-apparat

 231     Sør-Trøndelag     1
Det er jo blitt så populært å legge ut bilder av sitt favorittverktøy nå, så jeg får legge ut ett jeg også..  ;)

Jeg liker godt å sveise, derfor legger jeg ut bilde av min MIG. Når det gjelder MIG, så kan ett av problemene være trådmatingen, den setter seg fast og en må tre på nytt. Dette har jeg aldri opplevd med mitt apparat, og det er en av grunnene til at jeg også er fornøyd med det. Ellers er vekta grei, en slipper å slite seg ut når en skal flytte det, og med en middels stor gassflaske, så er det også en kurant sak å ta det med seg på jobber andre plasser.

Selv bruker jeg det mest på bil og tilhengere, men ellers også noen småreparasjoner/byggearbeid i huset. Ca pris for dette er 6.000,- hvis det fortsatt selges..
Lincoln Electric SP 170-I  MIG-apparat - HPIM4583_1024.jpg - steino
Lincoln Electric SP 170-I  MIG-apparat - HPIM4585_1024.jpg - steino

   #1
 2 963     Akershus     0
Sveiset en del med et sånt, ja. Begynner å bli noen år siden nå så jeg husker ikke en pøkk lenger. Må finne noe sånt brukt så jeg får frisket opp kunnskapene!
   #2
 3 231     Vestfold     0
Jepp, det er gøy å sveise. Men nå har jeg ingen gode plasser å gjøre dette innendørs, både pga røyk og ikke minst varmen. Så da blir det lite sveising på vintern.

Men, jeg har foreløpig bare flusstråd til min esab, har ikke fått ut fingern og fått investert i den flaska som jeg synes er dyr.
  (trådstarter)
   #3
 231     Sør-Trøndelag     0
Gassflaska er alt for dyr å kjøpe, det er sant, men å leie for en hobbysveiser vil nok bli mye dyrere..

Hvordan fungerer det å sveise med flusstråd?
   #4
 2 963     Akershus     0
Kan man ikke finne flasker brukt?

Sveiset mye flusstråd med et sånt Lincoln som over. Funket fint det. Noen sveisere på et amerikansk forum jeg henger på mener slik sveising bare er tull, men jeg syntes det var behagelig. Pinner er noe herk å sveise med for en som ikke er så garvet. MIG eller MAG er nok litt enklere i og med at du ikke får slagg på samme måten.

Meeen, som vanlig; ingen ekspert. Andre vet nok mer om emnet.
  (trådstarter)
   #5
 231     Sør-Trøndelag     0
Ja, det finnes noen "bruktflasker" (alt er jo brukt forsåvidt) ute på markedet, bla på finn og f.eks. på mekkeforum. Koster en god del de også, men noe kan du nok spare.

Ingen ekspert jeg heller, men lærte pinnesveising gjennom en jobb jeg hadde, og "digger" egentlig å holde på med det. Er vel litt billigere enn mig-sveising, men vanskelig å sveise tynnplate med da.
   #6
 2 963     Akershus     0
Pinner må vel frem så snart det er snakk om grovt gods også. Ellers må du ha klippekort hos tråd-pusheren din. Rørtråd og pinner er nesten det samme å sveise. Hovedforskjellen er at med pinner så må man lære seg dette med å mate pinnen inn i buen samtidig som man beveger seg nedover i fugen. Jeg ble aldri noe flink til det der så jeg foretrakk rørtråd.
   #7
 3 231     Vestfold     0
Svært lite flasker brukt. Og de som selges er prisen nesten som å gå til forhandler, da alt sammen er bytteflasker. Å leie blir lite lønsomt når man sveiser litt nå og da. Så på et par år har man tjent inn å kjøpeflaske.

Flussfylt funker, men det blir jo langt fra like pent. Dessuten spruter det jo en del mer. Man kan jo heller ikke sveise for tynt gods med det heller. men det funker så lenge man ikke har flaske. Også på steder der man ikke kommer i le av for mye vind og gassen blåser bort.

Mig/Mag sveis er helt kurrant å komme i gang med det. Men, det er nok ikke dumt å kjøpe litt kvalitet her og som alt annet.

   #8
 2 963     Akershus     0
Jeg vet at flusstråd egentlig er noe sveisere anser som det stygge stebarnet til mer "ren" sveising, men jeg syntes det var behagelig å lære seg. Har lyst på et lite Lincoln eller ESAB apparat (eller Kemppi! de er jo billige) slik at jeg kan mekke meg stativer og bord til sager og slikt. Da blir det fort MIG. Har lyst å sveise alu også.
   #9
 3 231     Vestfold     0
Nei, flusstråd er vel mer eller mindre fy fy visse steder. Men men, det funker. Kanskje ikke bruke det så mye der det estetiske har noe og si og.

Må se å få fatt i ei flaske. Utrolig kjekt å ha en sveis stående. Både til å mekke ting og ikke minst kunne reparere ting. Sjelden man har noe som kan erstatte en sveis, og da uten en masse ekstra arbeid. Hull i en eksos fikser man kjapt f.eks, enn å rote med all mulige dyre pasta og reperasjonsmidler som tar en evighet på å herde.

Et annet tips er å ha en automatisk blende hjelm. Fort gjort at man flytter på noe før man kommer i gang med sveisinga, så da er en som blender ned selv utrolig praktisk  ;D
   #10
 2 963     Akershus     0
Veit. Jeg fikk modern til å kjøpe en sånn til fadern for fjørti år siden. Kjekt å låne.