39 648    29    4  

Rimelig gassflaske til hobby MIG-sveising

 3 708     Ringerike     0
Kjøpte en Miller Mig-sveiseapparat på Finn for en uke siden og har leita etter rimelig alternativ til dyre gassflasker på Tess osv.. Etter å ha trålet diverse forum fant jeg på landroverforumet flere som hadde kjøpt ombygde CO2 brannslokkere. Det ser ut til at noen kreative folk bak disken hos http://www.ernst-nilsen.no har funnet en bi-inntekt [smiil] 1200kr +mva for en 5,5kg flaske som er trykktestet, ny skrukran og fylt er jo en bra pris i forhold til 4000 +mva. De hadde også mindre flasker. De lager på bestilling, ca 2 dagers levering. Har hente min i dag. Å bruke CO2 som dekkgass går helt fint til hobbybruk, bare pass på at påkoblingen passer og at manometer ikke bare er beregnet for argon. Messingovergangen fra CO2 til Argon er å få hos http://www.TBentsen.no til ca 50kr. Se PDF-katalog side 42.
Rimelig gassflaske til hobby MIG-sveising - 92.JPG - Bidda
Signatur

   #1
 3 231     Vestfold     0
Slettes ikke dumt det der. Har selv en større ESAB Sveis, men har bare brukt den med flusstråd hittil, da gassflaskene har hatt for drøy pris.

Så det der skal jeg sjekke ut.
   #2
 304     Akershus     0
de har ikke blandingsgass (Co2-argon eller noe slikt) tilgjengelig, så de kan fylle med det i steden?

Jeg syns rein CO2 er ugreit kontra blandingsgass...
   #4
 2 342     0

Tror ikke de har det, men du kan jo kjøpe flaska av de og få andre til å fylle?

Hvem da? AGA, Yara og Air Liquide sine forhandlere fyller ikke flasker, de bytter fulle mot tomme, og sender de tomme til et eller annet sentralt hovedkontor for fylling, og ingen av dem bytter andre flasker enn sine egne.

Å fylle over fra en flaske til en annen er imidlertid mulig (med slange som tåler 200 bar og rett type koblinger), men med mindre du fyller fra en stor til en liten, så får du ikke flaska mer enn halvfull (og ditto med den du fyller fra). Står litt om fysikken bak her:
http://en.wikipedia.org/wiki/Cascade_storage_system
  (trådstarter)
   #5
 3 708     Ringerike     0
Monopolsituasjon på gass er en uting. Leste på ett av forumene at en kunne fylle i Sverige, vet ikke om det er et alternativ utover at noen skrev det på et forum som ble googlet fram.
Signatur
   #6
 2 963     Akershus     0
Jeg sjekket også det der, men samme situasjon der, ser det ut som. Kjøp er vel billigere, men noen høvdinger er det snakk om.
  (trådstarter)
   #7
 3 708     Ringerike     0
Fikk i hus overgangen etter flere runder med bestilling, påstått borte i posten.
Var ikke rimelig heller, men ser ut til å være spesial så da får en godta 200kr for en messingduppeditt...... :(

Flere som kjøpte seg CO2 flaske?
Rimelig gassflaske til hobby MIG-sveising - 24.JPG - Bidda
Signatur

   #8
 3 231     Vestfold     0
Jeg er avventende, da jeg er spent på om det blir for mye dill å få den fylt opp igjen?
  (trådstarter)
   #9
 3 708     Ringerike     0
De fyller flaska mens en venter. Men klart bor en et stykke unna Oslo så kan det bli mye styr om en ikke har en leverandør som fyller CO2 i nærheten. PS større brannstasjoner pleier også å fylle flasker har jeg hørt.
Signatur
HSt
   #10
 25 461     Lillestrøm kommune     0
Hvis dere fyller C02 selv så husk at C02 er flytende i flasken, dvs fylle etter trykk gir ikke informasjon om hvor mye som er på flasken.  Veier der den og vet hvor mye som den kan fylles med er dere på den sikre siden.