14 488    12    1  

Sveisemaske - hvilke og hvor?

 2 963     Akershus     0
Hepp.

Trenger tips på sveisemaske. Har tittet litt på en ESAB Orig Tech 9-13 til 1200 spenn på Jula, men denne ser ikke ut til å ha vinkelslipermodus. Ikke så veldig farlig da jeg strengt tatt ikke trenger det, men det hadde jo vært kjekt.

Ser 3M har masse fine modeller, men jeg aner ikke hva de koster og hvilken modell jeg bør se etter.

Kravene mine er:

  • Selvblender (som fungerer raskt og effektivt)

  • At en 3M halvmaske passer innenfor maska.


Ellers hadde stillbar blending vært et pluss, samt vinkelslipermodus. Ser ut som de aller fleste maskene nå er selvladende når man sveiser.

Så, noen tips til modell og sted man kan handle dem? Trenger en ganske kjapt så import fra USA utgår.  :-\

   #1
 3 231     Vestfold     0
Orig0 Tech 9-13  Har denne selv. Veldig fornøyd med den. Fikk den med gratis når jeg kjøpte sveis, så jeg skal ikke klage på prisen iallefall  Tongue
   #2
 433     vestfold     0
Jeg har også en Esab origo tech 9-13 maske. Jeg er ikke fornøyd. Jeg blir blendet et millisekund hver gang.
Hjelper ikke å justere. Var egentlig ikke noe stort problem før jeg ble gjort oppmerksom på det gjennom et bil-forum Smile. Der var det mange som hadde den samme maska og samme problem. Den maska blender for tregt. Jeg vil ikke anbefale den.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 2 963     Akershus     0
ESAB sier selv at den blender på 0.0005ms. Altså 0.000005 sekunder. Holder den ikke det så er det vel bare å spasere ned til Jula og reklamere.

Mener du blending før eller etter sveising, forresten? Denne maska har en innstilling for sveising med lav styrke der den åpner blenderen etter 0,1 sek. For normal sveising skal det være 1 sekund pga. godset fortsatt gløder svært mye.

Tar gjerne imot alternativer. ESAB-maska er den eneste jeg har funnet til en overkommelig pris, kjent merke og jeg kan få tak i på kort varsel.
   #4
 3 231     Vestfold     0
Har da overhode ikke opplevd dette som noe problem selv, og Esab oppgir jo også en ganske kjapp respons. Den kan kanskje være litt treg om den ligger mørkt lenge? Gi den 5 min i dagslys evnt før man begynner.
   #5
 18     0
kan bare følge opp anbefalingene på ESAB-masken. har sveisa mye med den selv.
Nedblendinga fungerer utmerket. Hvis noen opplever noe annet bør det være en grei reklamasjonssak.
   #6
 346     0
Brodern jobber som sveiser, som alle andre gutta på sveiseverkstedet der så rører han ikke annet enn 3M sine Speedglas masker
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 2 963     Akershus     0
Jeg har tittet på 3m masker, men jeg vet ikke hvor man får tak i sånne til en saklig pris. Jeg reagerer også på at 3m reklamerer med 0,1ms blending. En del tregere enn ESABs 0.0005ms.

3m skal ha bonuspoeng for at du ser ut som en cylon med riktig modell maske!  ;D

   #8
 433     vestfold     0
Jeg opplever at esab maska blender for tregt før sveis. Det er ikke så ille at jeg blir sveiseblind, men blir litt sliten i øynene etter lengre tids bruk. Men som sagt så tenkte jeg ikke engang over det før jeg leste om andre som opplevde det som et problem.  At den kan bli utladet av å ligge mørkt lenge er et godt poeng. Det kan gå flere uker mellom hver gang jeg sveiser. Jeg skal prøve å lade den i sola neste gang jeg skal sveise.

Jeg kjøpte den på et kampanjetilbud hos en proff-forhandler for noen år siden for 700,- + mva.
Den gangen var det ihvertfall markedets billigste maske med selvblending. Min erfaring er at lokale proff-forhandlere gjerne gir bedre tilbud enn Jula, Biltema osv.. om man godsnakker litt.

Skulle jeg kjøpt ny maske idag ville jeg absolutt kjøpt en bedre, selv til mitt hobbybruk. Speedglas går for å være der beste, men koster desverre rundt det tredobbelte.

For ordens skyld er jeg veldig fornøyd med andre Esab produkter.
Signatur
   #9
 3 231     Vestfold     1
Det er netopp det, hobbybruk. Den finnes garantert bedre. Men når man sveiser litt her og der i året, så holder denne i bøtter og spann. Jeg har opplevd treghet (da den var ny og hadde ligget i pappeske). Så fort den fikk noen min i dagslys, var den kjapp som bare det.
  (trådstarter)
   #10
 2 963     Akershus     0
Speed glass maskene står at bare blender på 0,1ms noe som er skrullete mye lengre tid enn ESAB-maska. Manualen til ESAB nevner også dette med langtidslagring. Kemppi sine masker er hakket kvassere enn ESAB, men ikke mye. Mener 90X var 0,00005ms raskere, men mon tro hva den koster.  :-[

Noen som har prøvd den Meec maska på Jula? Er på tilbud til 500 spenn nå. Må ha maske til helgen serru og jeg kunne jo rive i den inntil videre og handle meg noe proffgreier fra eBay på sikt. 9100-serien til 3m får mye skryt, men jeg klarer ikke ignorere dette med blendetid. Finnes jo Lincoln og mye annet rart å se på også, men av utseende så er 3m helt klart vinneren.

http://en.wikipedia.org/wiki/Cylon_%28Battlestar_Galactica%29