5,950    1    0  

Systemhus: Høvik 2

 1     Bergen     0
Hei alle!
Vi vurderte Høvik 2 fra Systemhus. Etter å ha kontaktet forhandler for systemhus, lurte vi på muligheten å bygge ferdig 1 etasje, mens vi lot 2 etasje stå tom for å ta denne på sikt. Håpet å kutte litt ned på kostnadene.

Fikk til svar at dette var umulig.  ???
Andre husbyggere lar gjerne lofts- eller kjelleretasjen stå tom, slik at man kan ferdigstille de på et senere tidspunkt. Er det noen grunn til at systemhus ikke kan gjøre det samme?

Har noen erfaringer med Høvik 2?

Takker for svar,


   #1
 4,148     Oslo Vest     0
Lurer på om det ikke kan være dårlig kommunikasjon mellom dere. Det eneste som jeg forstår må gjøres ferdig er rørføringene fra badet i 2 etasjen, resten er jo kun å sette opp vegger, samt å ferdiggjøre overflatene.

Når jeg har solgt hus som skal bygges for vidersalg er det en litt større utfordring med en uinnredet 2 etasje. Som produsent/entreprenør så gir man 5 års reklamsjonsrett for skjulte feil og mangler, og dette følger huset. Dersom huseier selv har stått for innredning av 2 etasjen foreligger det selvsagt ingen reklamasjonsrett som kan gjøres gjeldende mot produsent/entreprenør, og det kan hende at utfordringene rundt dette gjør at din husprodusent vil levere "full pakke". Normalt sett så vil den som kjøper huset reklamere mot husprodusenten, og så må husprodusenten "bevise" at dette ikke er gjort av ham.

Men dersom kontrakten er klar, og det ikke medfører at uinnredede rom nekter dere ferdigattest er det vel ingen grunn til å nekte dette, men selvsag er husprodusent selv den som velger hva han selv vil levere.

Men dersom Systemhus sin tanke bak dette er at de vil levere et Systemhus med full Systemhuskvalitet (dvs uten at kunden gjør noe egeninnsats) så synes jeg det er et greit argument fra Systemhus sin side. Jeg tviler derfor på at du KREVE at de leverer med uinnredet 2 etasje.

Lykke til videre
Signatur