(trådstarter)
   #411
 3,704     Ringerike     0
Tja....glemte nok bursdagen dette året, lett å glemme når det ikke skjer noe  ;)

VP'n nå 5år og har nå turslet feilfritt siden juli 2012  8)

Ser at Høyax har tatt over som eier av bedriften som solgte meg AIT'n. Har ikke hatt behov for å kontakte service så vet ikke hva dette betyr i praksis.

Legger ved bilde av status og oppdaterte regneark for forbruk og hendelser.
Bidda: Oljefyr ut - inn med Alpha-InnoTec væske-vann varmepumpe - Status info vp 2014-09-28 5 år.jpg - Bidda
Signatur

   #412
 92     akershus     0
Takker for denne tråden og en hyggelig samtale med trådstarter i fjor høst.Resulterte i en nibe bergvarmepumpe hos min familie.Trådstarter overbeviste at bergvarme var veien å gå.
Kjetil Kristiansen
   #414
 237     0
Har du (eller andre her på forumet for den saks skyld) vurdert boliggass (propan)?

http://www.gassogenergiteknikk.no/?page_id=56
http://www.osohotwater.no/energikilder/gasskjeler-el-kjeler.html


Radiatorerer etc. er vel beregnet for høytemp. I tillegg skal man være forberedt på at NVE jobber med nye forskrifter om nettleie. Det vil etter all sannsynlighet føre til høyere effektavgifter på nettleie. I ett VP regnestykke bør dette også tas med. Ihvertfall vurdere å gå opp på dimensjon på varmebuffer (multitank) for å kunne styre unna spisslasttimer som sansynligvis vil bli godt dyrere i fremtiden. Videre er det nok lurt å dimensjonene for fremtidig konvertering til vannbårent på bad også av samme hensyn.

Edit: ser at dette var en veldig gammel tråd som nå bare var oppdatert. Min kommentar er nok ikke veldig aktuell for TS da nei.....
  (trådstarter)
   #415
 3,704     Ringerike     0
Tja, ingen paradis varer evig...
I sommer stoppet VP og vi måtte over til varmekolben for å få varmtvann...og ja du som har lest denne bloggen tipper sikkert mjukstarter....rett!

I 2012 etter å ha byttet 3 stk slike før, fikk vi endelig en som skulle klare belastningene. Sjekke dette når jeg satt den inn og det stemte at de forrige brente loddepunkter (bilde i innlegg #403) nå var forsterket. Etter å ha hatt en feilsøkingsprat med service hos Høiax kom vi fram til at det måtte også denne gang, være mjukstarteren. Jeg åpnet denne opp og til min overraskelse var det ikke loddepunkter...ingen synlig feil, men at den var død var ingen tvil om. I og med at garantier ikke var gyldige lengre så ville ikke Høiax ta denne kostnaden, men at jeg kunne få rørleggerrabatten.....
Jeg var ikke helt fornøyd med dette så i og med at produktet var Carlo Gavazzi og de hadde avdeling i Norge, så var det å ringe dit. Produktansvarlig var meget behjelpelig etter at jeg har tatt "historien". Han ville ha min defekte med ned til fabrikken i september, for å få klarhet i hvilken komponent som var defekt. Kjøpte også ny av de til en grei pris (igjennom jobben min). Ny kommet (samme type og modell)og montert så nå er vi i gang igjen, det sure er antall timer på el-kolba......
PS vi har overspenningsvern på hele huset (275V)
Signatur
   #416
 352     0
her burde vel reklamasjon vært benyttet? når du har byttet en del i 2012 og samme del feiler i 2016 så er du innafor 5år, og jeg antar at denne delen er lagd for å vare i mer enn 2 år. eller er det noe her jeg overser.
  (trådstarter)
   #417
 3,704     Ringerike     1
Neida, men ulempen er at de jeg handlet med er ute av bilde og ny importør er Høiax som selvsagt påberoper seg å ikke ha mere garanti enn ett år på deler. Selv er jeg avhengig av å få de i tale seinere hvis service behov oppstår, så derfor vil jeg ikke presse vekk en eventuell godvilje.....nå kan det hende at Carlo Gavazzi stiller opp når de får avklart feilen.
Signatur

KE
   #418
 3,673     Hordaland     0
Har lest gjennom tråden din, det vil si at jeg har skumlest de siste 10 sidene da det står veldig mye interresant her. Er i gang med installasjon av nibe 1255 og har noen få spørsmål til deg:
  • Hvilke rørdimmensjoner har du brukt på kobberet på brine?

  • Hvilke rørdimmensjoner har du brukt mellom varmepumpe og tank?

  • Hvilke rørdimmensjoner har du brukt mellom tank og fordelerstokk?

  • Hvordan har du hentet ut brine til frikjøling?


  (trådstarter)
   #419
 3,704     Ringerike     0
  • Hvilke rørdimmensjoner har du brukt på kobberet på brine?


Ikke kobber, var med flexislanger med VP som er koblet på min 40mm plastrør.
  • Hvilke rørdimmensjoner har du brukt mellom varmepumpe og tank?


25mm alupex
  • Hvilke rørdimmensjoner har du brukt mellom tank og fordelerstokk?


Hadde du lest de andre sidene også så hadde du sett at jeg ikke har samlestokk men ettrørssystem med gamle radiatorer
  • Hvordan har du hentet ut brine til frikjøling?


Ikke koblet til men klar for det. Inn og ut på bine inn slangen samme sted som filteret sitter. Skal være et bilde en plass....innlegg 206 og 207

Signatur
KE
   #420
 3,673     Hordaland     0
Hvilken dimmensjon var det på fleksislangene da? Du har vel ett påfyllingsett og noen messingdeler der også med en dimmensjon?
På bilde 204 ser jeg påfyllingsettet montert rett ned, senere er det satt på ett t-rør mellom påfyllingsett og 90 bend.
Er det slik at frikjøilingstilkoblingen er parallell med brine og varmepumpe? Er sånn jeg tolker bildene. Ser at Nibe anbefaller å ha tur og retur kjøing på samme brinerøret, de viser både på retur brine og tur brine men begge t-rørene settes på samme brinerør i manualen.
Jeg har blitt anbefallt store dimmensjoner (35-42mm) på kobberrørene, vet ikke om det er nødvendig eller bortkastet penger.