166    5    3  

Erfaring med NoiseKiller maling fra Bergh

 3     0
Eg har ein leilighet med betongtak innvendig. Ønsker å redusere lyd, og lurer på om nokken veit om NoiseKiller maling fra Bergh fungerer?


Produktet fant eg her:

https://berghnorway.com/produkt/noisekiller/noisekiller-whitegrey-1-liter

   #2
 1 311     Bergen     1
"...spesielt egnet for demping av lyd og vibrasjon i chassis og komponenter i kjøretøy, båter og fly." Hadde det egnet seg for bygg så hadde de jo hatt et enormt marked foran seg. Kanskje en grunn til at det ikke er nevnt?
Signatur
HSt
   #3
 23 952     Lillestrøm kommune     0
Har mere tro på type green-glue og et platelag til selv om jeg også er skeptisk til slike ting, men har aldri sett det i praktisk bruk.

Ellers er det jo lydbøyler i tak og trinnlydplater mm i gulv som er den klassiske måten å dempe støy
   #4
 2 544     Vestlandet     0
Er det ekko i rommet du vil dempa eller lydlekkasje ut av rommet?

Er det det første så må du bruka lydabsorberande material (isolasjonsplater, stoffsofa, tjukke golvtepper o.l.). Jo tjukkare plater, jo lenger ned i frkvens demper det. Ein kan og spre ekkoet ved å nytta diffusorar. Dette er enkelt forklar om å gjera å unngå store, harde flater, spesielt like store paralelle plater (t.d. tak og golv).

er det det andre du er ute etter er det stort sett to ting som gjeld. Hindra loftlekkasje ut av rommet og tunge stive veggar i rommet (dobbelt lag gips o.l.)
Signatur
TSt
   #5
 6 626     0
Vi fikk gamle stoff trukne stoler til et sted og de som ga de bort hadde kjøpt stoler uten stoff på for lettere renhold.  De hadde blitt overrasket over hvor mye hardere alle lyder var blitt i lokalet så alle ting bidrar.  Der møblene ble plassert var det litt samme effekt men med gardiner og disse stolene har jeg ikke fått noen reaksjoner i ettertid så det var bare vi som opplevde et helt tomt lokale som reagerte på det.

Viktig at en er klar over at maling etc ikke har noe virkning på lydgjennomgang men kan være at den har virkning på romklang men tror mere på andre kilder til dette enn malingen,