54 579    50    0  

Flatskjerm ned fra taket

 202     ..     0
Tenkte å lage en liten tråd med dette, da jeg ikke fant mange slike da jeg satte i gang prosjektet mitt. Målet er å kunne se tv fra kjøkken/spisestue ved behov(les: ikke ofte), men likevel ikke ”ødelegge” rommet med et blikkfang av en flatskjerm. Ideene var mange. Jeg var f.eks innom å ha tv i et dobbelt kjøkkenskap, ramme den inn på vegg som et bilde osv. Til slutt landet jeg på at den skulle komme ned i en kasse fra taket. Jeg er såpass heldig å ha loft over hele rommet med plass nok til at tv`n kan stå der i en kasse, men ser for meg at dersom man har 2 etasjer kunne kanskje tv`n kommet opp i et skap i annen etasje eller faktisk brukes i begge etasjer.
Flatskjermheis ble kjøpt fra: http://www.svakstrom.com/?pageID=17&ItemID=536
Tv ble bestilt på nett. (rimelig 50” samsung)
Så gjenstår bare det vanskeligste; å få dette til å virke og ikke minst bli fint.
Det som er gjort så langt er å skjære hull i himlingen, lage fester inntill en taksperre, montert tv ”hyllen” sammen (laget av 16mm MDF plate), feste dette til heisen, montere et lavtbyggende flatskjermstativ på hyllen og deretter måle, justere, måle, justere og justere litt til. Alt skal males/sparkles slik at det går i ett med øvrig himling til slutt.
Legger ved en del bilder fra prosjektet.
Flatskjerm ned fra taket - TVheis (1).JPG - oscark
Flatskjerm ned fra taket - TVheis.JPG - oscark
Flatskjerm ned fra taket - TVheis (2).JPG - oscark
Flatskjerm ned fra taket - TVheis (3).JPG - oscark
Flatskjerm ned fra taket - TVheis (4).JPG - oscark
Flatskjerm ned fra taket - test av tv.jpg - oscark
Flatskjerm ned fra taket - TVheis2.jpg - oscark
Flatskjerm ned fra taket - TVheis2 (1).jpg - oscark
Flatskjerm ned fra taket - TVheis2 (3).jpg - oscark
Flatskjerm ned fra taket - TVheis2 (4).jpg - oscark

   #1
 136     0
Tøft prosjekt! Hvordan vil åpningen til loftet være når tv`n er i bruk? Vil det komme varmluft opp på loftet?
  (trådstarter)
   #2
 202     ..     0
Det blir nok ikke luft-tett for å si det slik, men vi laget hakk i gipsplatene da vi la en meterstokk mellom bunnplaten og taket når heisen gikk opp. Den løfter opp til 100 kg så det klemmer godt. På loftet skal det bygges en kasse i gips(som skal kunne del-demonteres) og som er isolert med 10 cm teknisk isolasjon(lydfelleplater med filt) Disse spraylimes eller skrus på innsiden av kasseveggene. Når tv`n står i "nede"posisjon vil en topp-plate dekke åpningen opp til loftet.
  (trådstarter)
   #3
 202     ..     0
Sorry, leste ditt spørsmål litt feil. Du spør om det blir tett når tv`n er nede og da er svaret nei. (bortsett fra at topplisten hindrer innsyn opp. Men har en idè om at dette ikke gjør så mye siden kassen over er tett og isolert. Tar jeg feil tar jeg gjerne imot tips og råd.
  (trådstarter)
   #5
 202     ..     0
Hyggelig at dere likte det! Er meget spent på resultatet selv. Har drevet å pusset opp noen år nå og alltid hatt et eller flere tekniske tilleggsprosjekter. Denne gang ble det dette. Smile
  (trådstarter)
   #6
 202     ..     0
Hadde et bilde til som ikke kom med. Nærbilde av tv "hyllen". Beklager kvaliteten, det er en dårlig mobil..
Flatskjerm ned fra taket - TVheis2 (2).jpg - oscark
   #7
 3 713     Ringerike     0
Nice  8)

Så på dette systemet jeg også når jeg lagde denne heisen. Men fant Linak sin rimeligere og enklere å bygge om. Regner med at din er stødigere da den har bedre bredde.

Følg på med bilder!

....og husk å sette diffusjonssperren i orden så du unngår kondens.
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 202     ..     0

Nice  8)

Så på dette systemet jeg også når jeg lagde denne heisen. Men fant Linak sin rimeligere og enklere å bygge om. Regner med at din er stødigere da den har bedre bredde.

Følg på med bilder!

....og husk å sette diffusjonssperren i orden så du unngår kondens.


Ja den tråden din leste jeg faktisk før jeg bestemte meg. Var utrolig smart å bruke skrivebordsben! Jeg kikket på bildene dine igjen nå og lurer litt på den kabelsamleren du har på prosjektoren. Erdet bare en vanlig samler, eller er det noe fjær/spenn i den så den trekker seg opp igjen? Jeg har nemlig en utfordring der mht å få strøm, Hdmi, Vga og 2xphono opp og ned sammen med kassen. Lurte litt på å samle de i en kabel strømpe å feste en slags strikk ovenfor slik at de kom med like hele opp igjen hver gang.
  (trådstarter)
   #10
 202     ..     0
Da er hyllen demontert for maling og vi har begynt å snekre kasse på loftet. Reisverket på denne er så plastet på innsiden med en hel plast som går ned i himlingshullet og klemmes rundt kanten. Har også kjøpt kabler som skal følge med opp og ned og tapet disse sammen, samt satt en kabelsamler utenpå for litt bedre utseende. Jeg har strukket følgende kabler: Hdmi, antenne(coax), lyd(phono) og strøm. Noe jeg har glemt?Bilde viser hyllen klar for maling.
Flatskjerm ned fra taket - gulv.jpg - oscark