61    0    0  

Forberedelser til montering av luft-luft VP, trenger råd

TDJ
 1 320     Asker      0
Mange varme-pumpe-tråder på forumet, mulig jeg kunne funnet noen svar der, men håper på noen tips her Wink.

Bygger om/pusser opp bolig som ser slik ut; 2 etasjer + innredet kjeller. Stue/kjøkken/spise-stue i åpen løsning (60m2 ) i 2.etasje. Soverom, bad, "kontor" osv i 1. etasje og (kjeller-)stue, bad, soverom i kjeller.
Tenker luft-til-luft VP i 2.etasje og muligens også i kjellerstue. Ute-del ønskes plassert på vegg i garasje, rør i bakken fra denne inn via grunnmur til kjeller og deretter innkasset opp til 2. etasje. Men ønsker å gjøre ferdig all ombygging og oppussing FØR montasje av VP. (Har hatt en leverandør på befaring og han sa "no problem" ang fysisk plassering). "Inntaket" i kjeller ligger i "loddlinje" under montasje av innedel i 2.etasje og det vil være helt grei føringsvei helt opp. Likeså vil eventuell innedel i kjellerstue ligge vegg-i-vegg med "inntaket" i kjeller. Kort(ere) sagt; hvordan får jeg til et "skjult" VP-opplegg... ønsker ikke synlige rørføringer hverken på yttervegg eller innervegg... 

Spørsmål;
Er det mulig å "pre-installere" (Cool) rør og annet fra gjennomføringen i kjellerog opp til tak/vegg i 2.etasje uten å involvere noen leverandør; dvs forberede for senere valg enhet og montasje av et hvilket som helst produkt. Dersom "ja";
  • hva slag type rør osv skal jeg bygge inn i veggen ?

  • Må rør mellom inne- og ut-del vær "hel ved" eller kan de skjøtes (ved f.eks kjellervegg ) ?

  • "ute-røret" fra kjellervegg til garasjevegg vil ikke ligge frostfritt, men grunnen belastes ikke med annet en gang-trafikk. Røret vil måtte føres i kanal fra bakken og opp til gjennomføring i kjellerveggen.Takknemlig for alle råd og erfaringer som måtte komme Smile.

PS; strøm på egen kurs til utedel er enkelt tilgjengelig fra el-skap i garasje. Også strøm på egn(e) kurs(er) til innedel(er) er enkelt tilgjengelig fra el-skap i 1. etasje.
Signatur