186    5    0  

Gjenstridig vannbåren håndkletørker

 2     0
3,5 år etter at huset har blitt ferdig har rørleggeren(etter lang diskusjon) vært og byttet to kurser for vannbåren varme. De hadde lagt pex sprinklerrør(ikke diffusjonstette og kan ikke brukes i varmeanlegg). Planer var å trekke ut de gamle rørene og trekk inn nye. De gamle satt fast og løsningen ble å trekke 9,9 mm Uponor minitec rør. 

Problemet er at de valgte under bygging å legge rørene til håndkletørker gjennom gulvet i badet. Problemet er at pex er ikke vakre rør. Rørleggeren hadde et forslag om å skjule rør med et rustfritt beslag og det så ut som et offentlig bad/pissoar. Se bilde. Jeg har sett at Roth har et rustfritt dekkrør og at det er noen andre løsninger der ute. Er det noen gode forslag.

Gjenstridig vannbåren håndkletørker - IMG_20171108_130915.jpg - nattseilerenGjenstridig vannbåren håndkletørker - IMG_20171108_130335.jpg - nattseileren
Gjenstridig vannbåren håndkletørker - IMG_20171108_130335.jpg - nattseileren

HSt
   #1
 16 508     Sørum     0
tre et forkrummet rør nedpå rørdtubbene før de skrus i koblingsstykket. Det gjenstår da en cm/noen mm

Rart de ikke skjønte at dette skulle stått på et vinklet vegguttak
O_K
   #2
 290     0
Dere skal ha for kreativ rør-i-rør-i-rør løsning i alle fall.

Det hadde kanskje gått å kappet de to ytterste rørene ned plant med gulvet, satt på en dekkplate der, og trukket 9.9mm røret ned slik at de påskrudde messingovergangene ble liggende helt ned mot dekkplaten / gulvet. Da kunne de to forkrommede rørene forlenges ned dit. Løsningen ville blitt mindre synlig og du ville i praksis få skjult alle plastrørene. Overgangen mellom PEX og krom-rør må jo være over gulvhøyde, og du får nesten ikke skjult den uten å lage en eller annen boks å sette utenpå. Mulig den egentlig blir penest om du får den helt ned mot gulvet uten å dekke den til.

Skal du kappe varerør + tykt pex rør i plan med gulvet så må du også tette med noe, ellers vil vann fra badegulvet kunne renne ned i hullet, sjekk i såfall at det er kompatibelt med PEX så ikke rørene blir degradert.
HSt
   #3
 16 508     Sørum     0
Rørstubben min må selvfølgelig være større enn ytterkappen, blir bare en løs hylse.
  (trådstarter)
   #4
 2     0
Er inne på sist nevnte løsninger. Roth har en løsning med dekkrør, men de er for korte. https://www.vvskupp.no/tilbeh%C3%B8r/5118389/roth-rustfritt-dekkr%C3%B8r-og-rosett-rosett-f-25-mm-tomr%C3%B8r-m-800-mm-dekkr%C3%B8r

I innspurten før innflytting var det mye som gikk på tverke(Strømselskap ville ikke legge inn strøm pga. feillagt inntaksrør, ingen brukstillatelse pga. plan og bygg hadde glemt å varsle vann og avløp osv.) så dette gikk under radaren. Forøvrig så hadde det også vært en knipe om rørene hadde blitt lagt i veggutttak i og med at det var lagt feil rør. Da måtte veggen ha blitt åpnet(endel jobb, men penere sluttresultat.

Dessverre ser det ut til at kompetansen på vannbåren varme er svært begrenset i noen rørleggerfirmaer.

Heldigvis valgte vi en ekstern leverandør av varmepumpe løsning og det har fungert fint.