755    34    0  

Hvem lager svevende vangeløs trapp?

 186     0
Kan noen tipse meg om veien for å få en svevende vangeløs trapp? Det finnes noen hos ulike trappeleverandører men her leser jeg at man muligens kan få det til på andre måter: https://gjoerdetselv.com/hus/trapper/innvendig-trapp/hemmeligheten-bak-den-svevende-trappen

Vet noen om firmaer som kan lage den vegghengte metall konstruksjonen?

TSt
   #1
 7 906     0
Støpte armerte trinn er også en mulighet hvis en har murvegg på undersiden. Armering på toppen av trinnene. EN må ha glass rekkverk e.l. på en slik trapp bare slik at en ikke tror at en kommer utenom dette. Håndrekke er visst nå igjen godkjent med bare på en side.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 186     0
Det er mellom en kjeller og 1 etasje. Kjeller er ikke innredet så jeg kan bygge veggen etter hva slags løsning det blir. Jeg liker svevende trapp og tenker utenpåliggende glass som rekkverk.

Fikk et prisoverslag på 200.000 for 14 trinn fra en trappeleverandør og det syns jeg virker høyt. Materialkosten her kan ikke være allverden om man går opp løypa selv med å få laget konstruksjonen hos et mekanisk verksted og deretter får en møbelsnekker til å kle trinna?
HSt
   #4
 26 698     Lillestrøm kommune     0
Og så må du ha på plass rekkverk/håndrekke på begge sider
  (trådstarter)
   #7
 186     0
Hva tror dere om slike trinn? Det er i hvertfall vesentlig lettere å håndtere enn en stor sammenhengende stålkonstruksjon

HSt
   #8
 26 698     Lillestrøm kommune     0
Det er jo når den er redesignet for rekkverk og håndrekke at en har noe å Vurdere
  (trådstarter)
   #9
 186     0
Er det krav om håndrekke / rekkverk på begge sider om man rehabiliterer et eldre bygg?
TSt
   #10
 7 906     0
Hvis en bytter trapp er jeg sikker på at en må følge nye regler. Hvis en pusser opp den gamle er det annerledes.