227    7    1  

Hvordan eller hva som en midlertidig vegg.

 20     0
Hei. Jeg er rimelig grønn når det kommer til alt av snekring og spesielt ikke mye løsningsorientert. 

Skal prøve å forklare så godt jeg kan. 
Bor i en leilighet på 74m2, som jeg leier. Bodd her i snart 4 år, og kjenner jeg begynner å bli litt lei utseende på leiligheten. Men idag poppa det inn en liten ide i hodet mitt når det kom til ommøblering, så jeg tenkte jeg skulle spørre etter noen tips.

Leiligheten hadde orginalt 3 soverom, men av en tidligere eier så er veggen mellom stue og soverom revet på begge sider. Kan se på det som at det har blitt et åpent lite spisestueområde. Men min tanke er å snu hele stuen min rundt, fjerne vedovnen og bare rokere oppsettet andre veien. Har en veldig stor sofa (over 3 meter lang) så den dekker hele veggen. Men problemet er at når jeg skal snu den, så vil den stå foran åpningen inn til det tidligere soverommet hvor veggen er revet. Dette området brukes ikke til noen ting, da jeg bor alene og ikke bruker plassen. Spørsmålet er egentlig bare hva jeg kan bruke som en midlertidig vegg i åpningen, så sofaen min kan stå foran der, og bare se ut som den står inntil en vegg. Jeg tenkte på noen sponplater, men veldig usikker da jeg ikke har nok kunnskap til dette. Åpningen har en bjelke i taket, så en plate ville passet ypperlig bak der. Men hvordan burde jeg gjøre dette?

Beklager om jeg har gjort meg vanskelig å forstå. Som sagt er jeg totalt grønn på dette feltet.

Bilder kan komme etter ønske. 

HSt
   #1
 32 510     Lillestrøm kommune     0
Bygningsendringer må avtales med utleier

Men du kan jo kjøpe bokhylle e.l og finne frem sagen og kutte ned høyden og sette denne i åpningen.Bare pass på ikke å lage merker i tak e.l mens du holder på.
   #2
 3 568     Asker     0
Du blir erstatningspliktig dersom du setter opp noe. Dvs at eier kan leie inn noen til å sette det tilbake. Bygning + maling etc. Det er kostbart.

Du bør først spørre eier. Kanskje han/hun vil ha endring. Alternativt hå for en bokhylle eller liknende.

Selv ville jeg bare latt det være. Tviler på det, men kan være lydhimling som du tukler med også.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 20     0
Min ide var noen plater som var veldig enkle å ta av igjen. Som ikke ville gjort noe permanent skade på noe som helst vis. Dette trenger ikke nødvendigvis være visuelt veldig godt gjennomført. Det er snakk om en tynntynn plate for å skille av 2 rom. Som jeg da igjen kan lett ta vekk når enn det måtte passe.
  (trådstarter)
   #4
 20     0
Oppsettet på denne åpningen er såppas enkel at jeg til og med bare kun brukt en form for dobbeltsidet teip for å holde det oppe.
HSt
   #5
 32 510     Lillestrøm kommune     0
Du vil få ansvar for skader i listverk mm og evt på gulv

Er lurere da å ta det opp med eier og beskrive at det er reversibelt og at eieR kan velge om det skal fjernes eller ikke når du flytter ut. Men det må jo se pent ut
  (trådstarter)
   #7
 20     0
Dette er veggen jeg vil ha kledd kjapt igjen. Med noen enkle plater. Det har tidligere vært et soverom som sagt over, og døren er også fjernet så det er åpent rundt hele. Til høyre er veggen til vedovnen. Den skal ikke i bruk uansett, så ikke tenk på det. Er det mulig å bare sette opp noe kjapt og enkelt her? Planen er å ha sofaen foran og tv i andre enden. Men ja, forstår at jeg burde ta det opp med huseier, og ettersom det er en bekjent av meg så vet jeg at så lenge det er reversibelt så går det fint. Lurer bare på enkle ideer. 
Hvordan eller hva som en midlertidig vegg. - IMG_20200628_163702.jpg - Kingoran