237    5    1  

Kan man skjøte / sveise / bolte H-bjelke?

 592     0
I forbindelse med bæring av ny balkong så lurer jeg på om man kan sveise/skjøte/bolte på en forlengelse av stålbjelken som er innfelt i veggen? 


Eks balkong bæres av disse konstruksjonene. H bjelken som går under balkongen og eks balkong skal fjernes i forbindelse oppføring av garasje. Men vi skal ha opp en ny mindre balkong sammen med oppføring av garasje. 

Har tenkt på ulike varianter av bæring. Stag/stål jern fra hjørne balkong til vegg er skrinlagt pga veggen er ytong/siporex. 

Alternativt kan man legge og felle inn H bjelke i nytt trebjelkelag i garasjetak noe tilsvarende det er idag (ref bilder) 

Men nå lurer jeg på om man kan gjøre noe med denne bjelken som er innfelt i betongveggen. Kan den forlenges/skjøtes/boltes/sveises? 

Balkongen skal kun 120cm ut fra vegg og bygges i tre så vi snakker ikke om store laster her. 


Kan man skjøte / sveise / bolte H-bjelke? - 20200422_192001.jpg - byggeglad

   #2
 364     Søgne     0
Hei
En erfaren sveiser skjøter raskt sammen to bjelker. Tar ikke så lang tid hvis man støtter den opp korrekt før han kommer.
Signatur
   #3
 49     vestlandet     1
Trur nok at ein eventuell sveisar treng å kome til på alle fire sider på denne bjelken, for at sveisen skal bli bra. Det er sannsynlegvis litt arbeid med sveisefuger også, men lar seg absolutt gjere.