104    3    0  

Lavtbyggende dusjkar.

 2     0
Jeg holder på å bygge bad og har tenkt på å bruke dusjkar. Rommet har skråtak og hver cm teller i høyden. Det er ingen mulighet for å heve gulvet rundt ved påstøp eller noe annet.  I gulvet er det nå åpent til bjelkelaget så jeg har mulighet for å bygge meg litt ned litt ned akkurat i selve dusjsona.  Tanken var å legge membran på gulvet, så legge dusjkaret helt nede på gulvet med avløpet ned i gulvet og rør/vannlås under spon før det går inn til sluk like utenfor. Nå sier rørlegger at dette ikke er godkjent og at selve dusjsona må ha et inspiserbart sluk. Det vil si at man kan sette inn et sluk under karet og så montere dusjkaret slik at man enkelt kan fjerne dette for å inspisere sluket. Selvsagt ingen brukbar løsning. Det egentlige spørsmålet mitt er da om det finnes andre løsninger for å få til et lavtbyggende dusjkar eventuelt nedsenket i gulvet uten å heve gulvhøyden rundt? 
Finnes det dusjkar som kan monteres rett på et ordinært godkjent sluk? Omtrent som man ville gjort med fliser..

TSt
   #1
 7 053     0
Høres ut som om du bare skal ha dusjvegg og ellers flis og sluk inne i dusj sonen. Gjerne med litt nedsenket dusjsone.  Det å ha et kar som nederste nivå som en må løfte opp for å ta bort og komme til sluk blir jo veldig spesielt.  Har du ikke sluk under og det er laveste stedet vil jo det kunne stå i vann etterhvert.  
  (trådstarter)
   #2
 2     0
Ja, det må jo bli som du skriver TSt. Nå som det er vanlig med storformat fliser hadde det allikevel vært kjekt om noen lage en f.eks 90x90 "flis" av akryl som fyller hele dusjsonen, har rett fall og kan passe sammen med et vanlig sluk.
TSt
   #3
 7 053     0
Pass bare på å sjekke hvordan ting skal være i forhold til dusjvegger slik at en ikke får masse vann utover i sprekken nede.  Dette bør gjøres før en lager gulvet.