185    9    0  

Litt hastverk, drenering pågår

 14     0
Ordner med nytt dreneringssystem på eiendommen. Har leid inn ett firma som skal gjøre det meste med unntak av isoleringa. Har gravd opp 2 vegger på huset før helga så 2 vegger gjenstår. Var meninga jeg skulle vaske veggene, støpe hulkil, slemme og smøre på membran i helga, men så begynte det selvfølgelig å lave ned 30-35 cm snø. Firmaet mener det holder lenge med membran nede, knotteplast med isolasjon på utsiden, nye drensrør og drenerende masser inntil vegg. Jeg mener at veggene bør slemmes og hulkil må støpes. Hva gjør jeg nå? Insistere på at vi venter til veggene er klare? Eller bare stole på firma og gjøre det dem mener holder?

Huset er fra 1950 og ligger i en skråning og får vann fra fjellet ovenfor hver vår når snøen smelter eller ved mye regn, så veggene som er gravd opp er veldig utsatte.

Tar gjerne imot tips utenom det jeg har spurt om og nevnt her også. Har lest sikkert 100 timer men får aldri nok gode tips og info 😁

   #1
 3 669     akershus     0
Vil tro hulkil er en viktig del her. Dette er typisk et sted hvor vann vil søke inn uansett drenering (da er vi tilbake til det evigvarende spørsmålet om hullene i dreneringen skal opp eller ned) det vil jo være vann der til enhver tid som ikke dreneringen tar unna. Ikke slurv med dette. Hvorvidt slemming er viktig kommer an på hva slag som benyttes, Heydi f.eks skal jo være vanntett, men alt skal vel tørke før neste omgang?. Jeg vil tro at membran et stykke over drenering er vel så viktig, synes da at hulkil gir bedre overgang terreng/mur. Er det grunnmur på glatt fjellgrunn som gjør at du tror det blir tett med alt arbeidet du gjør?

Ps. Er ingen fagmann på området, kun synsing fra en med mange tidligere prosjekter.
  (trådstarter)
   #2
 14     0
Jeg også mener at når man først legger såpass mye arbeid og penger i noe så bør det gjøres 100% med en gang for jeg vil helst ikke måtte grave opp igjen om 8-10 år. Har kjøpt inn Heydi Xtra eller hva den heter, diffusjonsåpen og vanntett slemming. Og ja, alt skal egentlig tørke, så ser nå at jeg ikke rekker alt pga snøen. Kan jo ikke smøre membran feks på så bløtt underlag. Hele muren står på leire så ikke noe fjell i nærheten av grunnmur sånn sett, er bare mye vann som renner forbi huset fordi vi har fjell 25 meter bak huset. Jeg vil bare "helgardere" når vi først gjør det 🤗
   #3
 3 669     akershus     0
Vet ikke om hulkil er noe vits ved leirgrunn, da kommer du vel uansett under gulvnivå med dreneringen. Bør holde med Heydi og knotteplast?
  (trådstarter)
   #4
 14     0
Jeg vet bare det jeg har lest på produsentenes side. De som graver mener som sagt det holder med membran nede, nye drensrør og knotteplast, og isolasjon utenpå der. Og de kan selvfølgelig ikke stå her ute i 2-3 dager uten arbeid pga jeg ikke får gjort noe i helga pga drittværet. Veggen må være ren og tørr før den slemmes, samme med membran.

Blir bare mas hele opplegget hehe
HSt
   #5
 20 142     Sørum     0
Se på Jackon thermodren de er i allefall sikre på at de vil ha ting gjort ordentlig, de legger menbran også på hulkilen hvis jeg ikke husker feil.
  (trådstarter)
   #6
 14     0
Det er nettopp Thermodren vi har kjøpt, så kjenner at jeg ikke føler for å ta sjanser ang. det forberedende. Slemming er umulig nå pga været, samme er membran. Kunne selvfølgelig prøvd å tørke muren med noe varmeapparat men vil uansett ikke få tid til at alt skal tørke i mellomtiden nå.
HSt
   #7
 20 142     Sørum     0
Ok da følger du thermodren beskrivelsen, men da skal ikke knotteplasten på innsiden ! 

I hvilken grad slemmingen er viktig vet jeg ikke men deres oppskrift nederst på veggen bør du følge. Presenninger og byggvarmer (billig på Biltema) må til tror jeg.

  (trådstarter)
   #8
 14     0
Ifølge teknisk avdeling på Jackon behøver man ikke knotteplast i det hele tatt, men vi ville helgardere. Noen tips til hvordan vi kan få slemmet og smurt på membran når det er så vått?
HSt
   #9
 20 142     Sørum     0
Ja jeg vet dette om knotteplasten men skal du ha knotteplast så må den utvendig ellers er thermodren egenskapene ødelagt

Du ser forslaget mitt over (varme og presenning) mulig jeg redigerte det inn mens du svarte meg så fort ...