99    5    2  

Minimumshøyde for ventilator-skap

 2     0
Jeg skal bygge overskap i kryssfiner til kjøkkenet mitt. Ventilatoren skal være intergrert, og har ventil ut. Jeg vil at skapene skal være så lave som mulig, og lurer på hva minimumshøyden til utrekket kan være. I monteringsguiden til viften står det at minimumshøyde er 61,5 cm. Er det dumt å lage skapet lavere (ca 40 cm), altså å la røret gå ut i veggen like over motoren?
Legger ved et bilde av hvordan jeg vil at skapene skal se ut Smile
Minimumshøyde for ventilator-skap - plywood-kitchen-cabinet-doors1-600x453.jpg - symraja

   #1
 716     Østfold     0
Jeg vet ikke om det finnes noen " lov " for hvor liten avstand det kan være mellom koketopp og ventilator, men jeg har aldri montert overskapene med mindre avstand en 50cm.

Jeg aner ikke hvorfor du vil ha så liten avstand men jeg synes at det blir relativt dårlige "arbeidsforhold" med så lave overskap. I tillegg tror jeg at ventilatoren vil fange mindre stekeos/damp dersom den kommer for lavt....
Signatur
   #2
 2 194     2
Det er også et sikkerhetsaspekt her, jo nærmere man kommer jo større er sjansen for at varmen fra panna får fettet i ventilatoren til å ta fyr.

Selvsagt viktigere om man ha gassbluss, men er en faktor med strøm også.
   #3
 38     0
Når det er minimumshøyde definert i manualen så er det jo egentlig ikke lov å trosse den.
Kjett om ulykken er der og forsikringsselskapet gir deg nada, pga. at du satte den 21,5 cm lavere en det produsenten har oppgitt.

Er det noen spesiell grunn til at du må ha det så lavt?.
Alternativt kan du finne en ventilatorhette med lavere minsteavstand eller du kan du gjøre slik.


Minimumshøyde for ventilator-skap - Screenshot_10.png - symraja
  (trådstarter)
   #4
 2     0
Takk for svar. Beklager, men jeg uttrykte meg kanskje feil. Jeg mente at skaphøyden skal være så lav som mulig, altså toppen på skapene, ikke at skapene skal være plassert lavt over benken. De skal jeg montere i vanlig høyde. Jeg spurte en mann på ikea i dag hvor jeg kjøpte viften, og fant ut at det lot seg gjøre å ha skapene lavere. Det eneste er at lyden kan bli noe høyere, og at det kan bli litt vanskelig å vifterøret krummet i 90 grader like over motoren. Takk for hjelp likevel!
   #5
 2 194     0
Det finnes 90 grader vinkler for vifterør, i tilfelle du sliter med å bøye det fleksible.