217    8    1  

Pigging av kjellergulv - høy vannstand

 351     0
Har akkurat prøvepigget en del av kjellergulvet og hadde vært overlykkelig hvis det var brønn jeg satte ut til å grave men hadde håpet på å etterisolere og senke gulvet.  Vannet ser ut til å komme fra sandlaget under gulvet/grunnmuren. Vannet er nå ca 20cm under gulvet og 215cm under takbjelkene, så ikke alt for mye å skryte av. 

Er det noen som har tips for veien videre (før senking av drenering utvendig) eller bør jeg bare fylle hullet med singel mure over og legge fra meg tanken om å gjøre noe med kjelleren? Det er en bekk i nærheten av huset hvis det har innvirkning på svaret. 

Takk for svar!

Pigging av kjellergulv - høy vannstand  - IMG_20230129_201051.jpg - Spademann

   #1
 5,743     OSLO     0
vanskelig og gi noe svar uten noe særlig mer info....

er lettere og gi svar og råd, om du feks kan legge ut noen bilder og eller kart, som viser hvor du har bekken osv, og hvordan tomta ellers er.man må stort sett alltid begynne ute, med dreneringen, om man skal senke gulvet inne, hvis man ikke vet at den allerede ligger dypt nok, noe den sjeldent/aldri gjør

at du har truffet på vann så tidlig, kan tyde på at grunnvannet står høyt hos deg
  (trådstarter)
   #2
 351     0
Bildet viser bekken på venstre side av huset. Tror bekken er ca på høyde men undersiden av huset. Det vannet man ser på oversiden av huset vet jeg ikke helt hva skal være siden jeg ikke har sett noe til det. Den stiplede linjen er en gårdsvei med grøft som leder vannet fra bekken og under veien og videre forbi jordet på andre siden.
Pigging av kjellergulv - høy vannstand  - Screenshot_2023-01-29-21-25-14-851_com.android.chrome.jpg - Spademann
   #3
 598     0
Ser jo veldig flatt ut så er nok grunnvannet, bekken hjelper jo ikke men vannet står nok fort opp til eksisterende drenering her på de verste dagene uansett.

Er jo litt lotto å senke gulvet for mye her uten utbedringer på utsiden. Er du under eksisterende såle også?
HSt
   #4
 36,574     Lillestrøm kommune     0
På fjellet oppdaget vi hvor høyt grunnvannet står, det er stor forskjell gjennom året. Men andre steder kan de gå år mellom hver gang dreneringen faktisk testes ut så det å grave et tørt hull er på ingen måte en sikkerhet

TS må prøve å finne ut hvor dyp murene er og om drenering kan senkes. Husk st en kan gå behov for å senke avløp også
TSt
   #5
 14,497     0
Ser ut som om en har gravd dypere enn eventuell bankett her slik at det må understøpes og dreneres dypere hvis en skal gjøre noe her. Det ser jo også ut som om massene ikke vil bryte noe kapilær sug så en vil trolig ha opptrekk av fukt i eksietrende konstruksjon også. Så lenge ikke noe er dekket til så trenger ikke dette å være noe problem men dekker en til med noe så tørker det ikke opp lenger.

Som andre skriver, finner en vann så vet en at en har et problem men et tørt slik hull bekrefter ingen ting siden grunnvannstanden kan endre seg mye. Jeg har en drensgrøft etablert bak huset, forsøk på å slippe å drenere rundt hele huset som ikke var velykket. Men denne dreneringen litt vekk fra huset har samlet masse vann to ganger i løpet av 20 år. Somregel er det helt tørt.
  (trådstarter)
   #6
 351     0
Er ganske flatt der huset står men på andre siden av veien og spesielt på andre siden av bekken og gårdsveien skråner det godt nedover.

Muren går ikke veldig dypt nei. Virker som den er rett over der vannivået er nå. Så må understøype hvis jeg skal mye lengre ned.

Er nok litt oppsug i konstruksjonen sånn den er nå ja. Men tørker greit opp med avfukteren som står og går.


Har folk noen tanker med hvor stor muligheten er til å senke dreneringa betraktelig under denne bekken? Uten å lede vannet langt bortover jordet til naboen til lavere terreng.

Senker jeg drenering kun på egen tomt ender jeg vel fort med et hull fullt av vann som huset står i?
  (trådstarter)
   #7
 351     1
Har nå murt igjen hullet i påvente av utvendig drenering (som forøvrig ikke er planlagt enda så kan ta laaang tid)

Greit å ikke ha alt for mange baller i luften.

   #8
 5,743     OSLO     0
ja, et blir helt feil rekkefølge, om du begynner inne også tar ute etterpå, hvertfall når du vet at drenering ute må senkes, og at kanskje ikke muren er isolert utvendig heller.
riktig konklusjon er nok og vente til det ute er ordnet først Grin