109    2    0  

Plast eller ikke plast. Gammelt reisverkhus

 20     0
Ok, så har lest alt jeg kan finne på diverse bevaringssider, riksantikvaren, sintef m.m, men ingen gir noen konkluderende svar, foruten antikvarisk som fordømmer alt som heter plast i gamle bygg.

Uansett, huset fra 1905 og hovedsakelig reisverk uten isolasjon.
Plast eller ikke plast. Gammelt reisverkhus - snitt-reisverk.jpg - Stephan.sDet er da ett lag papp på hver side av bærevegg, så luftspalte, så panel. Gjelder begge sider.

På utsiden er det på 90 tallet lektet ut med 48x48, etterisolert med glava, og nytt lag papp og panel. Gammel ytterpanel trolig ikke tatt av. 

Innvendig er det nå på et rom i nord, nord-vest etterisolert 50mm på innsiden med trefiberisolasjon, da dette er det kaldeste rommet vi har. Her ble gammel panel ikke fjernet, og det er planer om ny panel nå, som males med vannbasert maling. 

Spørsmålet som stiller seg, er om jeg nå burde bruke plast eller ikke? Innspill?

   #1
 3 552     0
Jeg brukte pustende fuktsperre og ikke plast i mitt prosjekt.

Om det var lurt eller ikke vet jeg først om et tiår Wink Samtidig så tror jeg ikke det egentlig gjør så enorm forskjell om man er nøye med resten av jobben på lufting av panel, isolasjon på rett side av sperre etc etc.
TSt
   #2
 9 721     0
Kan ikke se hvorfor det skulle være feil med plast her. Det er god lufting bak kledning på slike hus utenpå stående plank. Treet er massivt så det er ikke så galt som en skulle trodd. Har bodd i slikt hus i mange år. En fikk igjen for å tette inn mot rom siden det kan lekke luft fra litt forskjellige steder inn.