60    2    0  

Platting over gammel septik

 1     0
Hei

Vi ønsker å bygge en platting der det ene hjørnet dekker en septiktank som er fylt igjen opp til gjennomgående rør. Jeg antar det da er krav om mulighet til å komme til denne tanken for eventuell spyling om det skulle bli nødvendig? Spørsmålet er da hva slags muligheter jeg har når ønsket er at plattingen dekker septiktanken. Har noen gjort eller vurdert noe tilsvarende? Hvilken løsning valgte dere i så fall?

Hadde det vært et ordinært kumlokk kunne jeg vel bare laget en luke, men siden betonglokket til septiktanken er så tungt at det må skyves til side trenger man jo mer plass. Kan jeg (relativt enkelt) bytte lokket på septiktanken til noe som er enklere å ta av fra en luke på toppen?

Siden septiktanken ligger i hjørnet av der vi ønsker platting, hadde det vært mulig at rammen i hjørnet er fristilt fra resten av rammen (men festet sammen med skjøtejern eller lignende her og der)? Når man da må ned i septiktanken ser jeg for meg at jeg bare kan skru opp disse skjøtejernene, samt et par av bordene som overlapper, og løfte av dette hjørnet. Vil dette kunne fungere, eller blir det for skjørt å feste det sammen med noen skjøtejern?

Kanskje finnes det også andre løsninger jeg ikke har tenkt på?

Alle innspill mottas med stor takk Smile

   #1
 2 607     0
Hvis det er et standard betonglokk på ca. 65cm er det ikke noe problem å bytte det til et vanlig "Ulefos" kumlokk i støpejern, enten med justering/forhøyningsringer, eller en såkalt "flytende ramme" (som normalt sitter fast i asfalten, og kan bevege seg opp/ned i forhold til kummen) som du kan legge oppå (dvs felle ned i så den ligger i plan med) terrassedekket, eller en kombinasjon. Du kan kanskje finne plast/glassfiberlokk som passer også...
HSt
   #2
 32 529     Lillestrøm kommune     0
En skal ikke ha så mye større åpning enn kumlokket for å kunne dra det av og dytte det inn under terrassen. Så er det litt klaring under bjelkene er det kun en lem som kan åpnes som må lages i terassedekke