99    2    1  

Takvann system, IBC vannfilter

 1     1
Hei har i 3 år levd med takvann  men har bare 2 stk isolerte 1000l  IBC tanker til oppbevaring , dette blir ofte knapt og trenger eksternt påfyll. Har ein terrassedelt hage nedenfor huset og lurte på å grave ned 8 stk IBC tanker,  dekke med leca, evt xps plater, markduk, jord også plen.

Har idag ei Grundfoss MQ pumpe, men med eit slikt system  vil en kanskje bytte til til ei senkepumpe. 

Tenkte å bruke vannlås og eit 1000 l sandfilter for rensing før tankene. 

Noen som kan hjelpe å identifisere eventuelle problemer eg kan støyte på. Løysninger som fungerer på seriekopling. Evt sette opp kontinuerlig sirkulasjon med uv filter. 

Mulighet til å bygge lite pumpehus nedenfor tankene om eg velger å beholde Grundfoss pumpa. 


TSt
   #1
 4 614     0
PÅ hytte har vi hatt takvann i mange tiår. Etterhvert ble det to liggende sisterner som var seriekoblet. Disse ligger under terasse og er brunbeiset utenpå. Disse ble av naturlige grunner tømt hvert år og vasket. Det er vesentlig mindre ting i den siste sisternen. Den har også være benyttet til drikkevann gjennom et kullfilter, tapper på flaske og legger i kjøleskap. En kan tenke seg å koble ut takvann når det er blirr fult men ikke heldig siden temperaturen på nytt vann trolig er lavere enn på det i tankene så vi har fylt på hele tiden.

Vedlikehold av sandfilteret ditt slik at dette ikke blir verre enn ikke noe filter samt ingen vask av tanker bekymrer meg litt. Du har kanskje en trykktank på pumpen i dag. Det har du ikke med dykk pumpe.

Har byttet til kommunalt vann når det kom. Noe problemer de første årene grunnet lavt trykk men nå har de endelig funnet ut av styringen av pumpehuset.
   #2
 1 028     1484     0
en brukt meieritank, gravd ned, vil gi vesentlig mindre styr å koble opp enn en bråte IBC-contaienere.

I tillegg til at de har mannhull, så det er faktisk i mange tilfeller mulig å komme ned i tanken for inspeksjon, rengjøring mv.
Signatur