460    6    0  

Trekke ethernetkabel i vegg

 16     0
Hei

Jeg har en leilighet som ble totalrenovert i 2015/16, det elektriske også. Jeg kjøpte den i fjor. Leiligheten har fibernett der routeren og slikt står på soverommet, dette er jo litt ugunstig for resten av leiligheten. 

Jeg vil gjeren ha ethernet uttak ved TVen, slik at jeg får koblet på tv-boksen med skikkelig nett. Hvordan er det å trekke ethernet kabler i vegg? Se bildet under for linjen den må trekkes. Alt av vegger gips og nylig malt.. Så ønsker jo ikke å åpne opp alle veggene.

Kan man trekke ethernet kabel i trekkerør for elektrisitet?
Hva vil det koste meg å få en elektriker til å ordne det her?

Trekke ethernetkabel i vegg -  - kristoffer1234

Setter stor pris på alle råd.

TSt
   #1
 14 011     0
Utendørs under panel kant nede. Er kabel godt beskyttet vil trolig vanlig kabel være OK men det finnes utendørs, noen har dobbel isolasjon / kappe mens andre er fylt med silikon kliss. Alternativt er over loft og evt opp dit bak panel ute.

En kommer ikke gjennom i rør hvor det er el fra før.
   #2
 3 277     I huset mitt     0
Har man ledige rør så kan du fint bruke de til å dra lan-kabel ja. Standard idag det.
Kanskje ikke ledig rør direkte mellom rom man ønske, men kanskje via teknisk rom, etc.

Som TSt nevner; Har man ikke ledig rør, så må man tenke litt mere hvor kan kabel trekkes best mulig.
Det kan bety å gå synlig langs tak/gulv, over tak/loft, ned i kjeller eller faktisk ut og inn på utsiden av huset.
Mange muligheter. Wink
   #3
 98     0
Power plugg eller hva det heter, ethernet over strømnett.. funker faktisk ganske greit så lenge det er på samme kurs og strømkabler ikke er alt for gamle
   #4
 5 653     0
Eg bruker powerplug på ulike kurser og gjennom to sikringsskap og det er iallefall 50 m mellom pluggene, får greit 100 Mbs på det.
TSt
   #5
 14 011     0
Veldig variabelt resultat er min erfaring med power plugger.  Men jeg har ikke kjøpt de så får kanskje bare vite om de som ikke virker så bra siden jeg trolig ikke får spørsmål når de har løst et problem.  Jeg har benyttet "ute" løsningen noen ganger hvor jeg kjøper ute ethernet kabel av en leverandør som tilbyr dette rimelig. Opp bak kledning er en løsning som fungerer ganske lett for de som vil ha det penest.  Denne løsningen er ganske rimelig i allefall hvis en gjør mye selv og gir full rulle hele tiden. 

Litt advarsel til de som skal ha fiber,  planlegg litt hvordan en vil ha det,  instalasjons firmaene er veldig glad i ute løsningen men ser av og til ikke ut etter at de har vært der og så kunne de f.eks. bare ha gått under / innsiden av kledningen mot kjeller.  
   #6
 4 188     Sørlandet     0
Har ofte vippet av gulvlister og lagt ethernet kabel bak i mellomrommet mellom vegg og parkett.

Power plugs fungerte greit hos meg men røyk router hver gang det bare tordnet litt