151    15    1  

Ventilasjon, kjøkkenvifte og nytt kjøkken (Flexit)

 39     0
Vi har per i dag en kjøkkenhette fra Flexit, tror det er "Kjøkkenhette Brasserie-S hvit". Den er koplet til på en måte som gjør at vi derfra styrer om avtrekket skal skje fra kjøkkenet eller fra badene (utrolig upraktisk). Systemet er koplet til en vifte som sitter på loftet.
 
Vi pusser nå opp kjøkkenet, og skal ha en benkventilator. Ergo trenger vi ikke lenger avtrekk fra kjøkkenet, men må fortsatt ha mulighet til å styre avtrekk fra bad. Vil det finnes noen mulighet til å styre dette med en bryter f.eks. på veggen? 

Når viften står i "standby" mistenker jeg at den skaper noe undertrykk i boligen - når vi fjerner kjøkkenhetten/viften, vil vi da ikke lenger automatisk få undertrykk og dermed noe dårligere lufting?

Tusen takk på forhånd!

   #1
 4 029     0
Prøv å søke på Flexit i søkefelter. Der finner du svaret siden spørsmålet ditt er debattert mange ganger før.

Det korte svaret er at det kan monteres en bryter for å styre eksisterende vifte. Da vil anlegget gå helt utenom kjøkkenventilatoren.
  (trådstarter)
   #2
 39     0
Takk for svar - skulle nok ha gjort et søk - men ser likevel ikke noe informasjon om jeg vil få problemer med ventilasjonen i huset? Slik jeg forstår det, så gjør flexit-systemet at det (i "standby") blir over- eller undertrykk, noe jeg vel vil miste når jeg fjerner kjøkkenviften og røret?

Vi har ikke noen ventilluker i noen rom her, men har åpne spalter på vinduer i alle rom...
   #3
 4 029     0
Hvis du ikke monterer bryter og bare lar anlegget stoppe så mister du undertrykket i huset. Kanalene vil antagelig fylles med kondensvann og resultatet blir vannskade.
Har sett det skje på bare en uke så sørg for at anlegget ikke blir stående men surrer og går.
Få koblet opp bryter eller pass på å tette alle kanalene.
  (trådstarter)
   #4
 39     0
Jobben skal gjøres av en elektriker, men kan kanskje dobbeltsjekke at dette tas hensyn til. Men når jeg har bryter på plass må jo fortsatt det være en kanal som går fra oppholdsrom til viften på loftet, dersom man skal kunne opprettholde grunnventilasjon/undertrykk? Hvordan gjøres dette i praksis når viftehetten fjernes? Tusen takk for hjelpen altså!
   #5
 4 029     0
Ikke hvis du har spalte under dørene til våtrommene. Det har jeg.
Hvis du tar ned kanalen fra kjøkkenhetta og suger fra oppholdsrom får du antagelig dårlig avsug fra våtrommene.
Gamle ventilatoren er en slik med spjeld der du åpner når du kokker?
  (trådstarter)
   #6
 39     0
Se vedlagt bilde. Satt på symboler selv basert på info fra forrige eier. Vi har romslige spalter under baderomsdørene. Per i dag fungerer avsug på badene fint - er det da slik at, skulle jeg fjerne hetten, så vil jeg egentlig måtte ha en måte å få stengt av avsug i oppholdsrom for å få nok trøkk i avsug på bad?

Vi setter altså viften på bad når vi dusjer og bytter tilbake til standby kort tid etterpå
Ventilasjon, kjøkkenvifte og nytt kjøkken (Flexit) - 20230131_191231.jpg - cAMP
   #7
 4 029     0
Slik det er nå så går den alltid på laveste trinnet. Den kan økes til trinn to og tre. Med bryteren stilles vel spjeldet i ventilatoren slik at lufta trekkes enten fra ventilatoren eller fra våtrommene.
Det går en grovere kanal til kjøkkenet enn til de andre plassene.
Hvis dere fjerner ventilatoren og trer den grove kanalen ned i en ny ventil som trekker fra oppholdsrom så vil den trekke mesteparten av lufta fordi den er så mye grovere.
Avtrekket fra våtrommene blir da dårligere.


  (trådstarter)
   #8
 39     0
Det stemmer at man må velge enten ventilator eller bad, ja. Men selv om ny ventil i oppholdsrom gir lavere avtrekk i våtrom vil dette kanskje gå greit pga spalter under dørene... dette blir i overkant teknisk for meg - det er kanskje noe en elektriker kan noe om? Bør vel gå an å stenge ventilering fra oppholdsrom med en bryter på veggen mens man dusjer?
   #9
 4 029     0
Ville heller skrudd igjen ventilen i oppholdsrommet så den ventilerte passe hvis jeg absolutt skulle ha en der.
Jeg ville tettet kanalen og hatt avtrekk kun fra våtrom.
HSt
   #10
 33 943     Lillestrøm kommune     0
Jeg planlegger en liten rist på kjøkkenet på den gamle kanalen så jeg beholder litt avsug på kjøkkenet også når kjøkkenventilator er slått av