2 068    6    2  

Bosch vs Makita

 2     0
Hei, 

har tenkt til å gå til innkjøp av en verktøykasse, men står fast ved hvilket merke jeg skal gå for. Er snakk om 18v batteriverktøy. Verktøyet skal for det meste bli brukt til trearbeid. Har hørt mye bra om begge, og er fornøyd med det jeg har testet av Makita. Men har også hørt at batteripakkene til Makita er av det mindre bra slaget, går fort tomt. 
Bosch har jeg ikke fått testet, men har sett at de har kommet godt ut i ulike tester. 

Er det noen som har tips/erfaringer/innspill? 

   #1
 1 061     Jevnaker     0
Har en del Makita verktøy og er veldig fornøyd med det. Bygde veranda i fjor sommer og en brukte skruautomat og en annen brukte drill. Måtte aldri vente på lader, selv om jeg bare har 3stk 4ah batterier. Vil ikke si batteriene er dårlig. Lader fra tom til full på ca 22min.
Har også bajonettsag, sirkelsag, muttertrekker, multikutter, vinkelsliper, kantklipper og radio.

Har også en rosa konedrill i 10.8v som er veldig fin til småjobber.

Men har aldri prøvd blå bosch, så kan ikke uttale med om det.
Signatur
   #2
 836     Østfold     0
Jeg hadde kanskje sett på hele utvalget av batteriverktøy for å se om andre ting kan være aktuelle i fremtiden. Utvalget er jo ikke helt likt. Har mer erfaring med Makita enn Bosch på batteri, men ville overrasket meg stort som det skulle skille så veldig mye. Virker som "begge leire" er fornøyde med sine verktøy.
Signatur
   #3
 9     1
Jeg har brukt begge deler mye i sommer, bosch er nok mest robust og mest for penga, mens jeg går for makita da jeg synes den er best å bruke. Er litt smak å behag, ingen av dem er dårlig.
   #4
 2 731     Vestlandet     1
Eg er særs nøgd med mine 18v Makita verkty. MEN Makita har ikkje dei beste batteria. Eg har 3stk. 3A og eit 5A batteri. Dei på 3A går litt fortare tom enn det eg har testa av Bosch og Mllwaukee, spesielt på verkty som ikkje er børstelause.

Når det er sagt likar eg Makita betre enn dei to andre, utan at eg veit heit kvifor. Eg trur det kanskje kan ha noko med at eg tykkjer dei har betre ergonmi for min del. Eit 5A Makita batteri er for øvrig same storleik som eit 3A, så det er jo berre å gå for dei største batteria, så er det ingen irritasjon over batteri.

3A batteri ladar vel på 22min, 4A er 36 min og 5A er 45 min. Altså laaangt fortare enn eg greier å tømma dei.

Eg trur Bosch eller Makita er litt hipp som happ. Du vert godt nøgd med begge.

P.S. når det gjeld utvalg på same batteri, så har Bosch ein fiffig 3 i 1 drill (eller noko slikt) eg godt kunne tenkt meg. Makita har (så vidt eg har forstått) desidert størst utvalg på 18/36V (dobbel 18v).
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 2     0
Takk for svar! Smile Har nå bestemt meg for Makita, og håper jeg blir fornøyd med det. Regner med at det blir en suksess! Smile
   #6
 2 731     Vestlandet     0
Det vert du godt nøgd med🙂

Prøv å få tak i børstelaust verkty på det du kan. Då varer batteria ein del lenger.
Signatur