10 296    7    1  

TEST: Slipeklosser, slanger & slipepapir vs slipenett.

 535     oslo     1
Har dessverre ikke tid akkurat nå, men vil forsøke å komme tilbake innen en uke, med produktanbefalinger og hva man bør ta hensyn til ved anskaffelse av diverse slipemateriell. Kommer til å ta for meg slipeklosser, slanger , rondeller og ikke minst slipepapir vs. slipenett.

Skulle gjerne hatt med giraffslipere i tillegg, men trass i at jeg fikk låne Festools giraffsliper i over en måned av Motek, ble det dessverre ikke til at jeg testet denne. Utelater derfor giraffslipere fra testen, da jeg ikke har erfaring med disse. Tror jeg også utelater priser, da disse sikkert varierer stort etter hvor man velger å handle.

Vel, "Testen", eller innlegget vil ikke være en test i tradisjonell forstand, basert på resultater av "head to head comparison" mellom produkter som nettopp er testet, men bygger på egen erfaring opparbeidet over lengre tid.

Vil presisere at jeg verken har økonomiske, eller andre interesser av å anbefale ett produkt fremfor et annet. Garanterer likevel at enkelte produkter vil bli anbefalt soleklart fremfor andre, rett og slett fordi det er klare forskjeller. I første rekke gjelder dette evne til støvopptak og dessuten holdbarheten på slipemediet (papir/nett).

Inspirasjonen til tråden fikk jeg etter å ha lest svar #609-#611 i Festooldilla-tråden. Stianrl anbefaler her andreasg å vurdere Mirka slipeklosser, fremfor å betingelsesløst å gå til innkjøp av Festools slipekloss med tilhørende slanger osv.

andreasg lover i sitt svar å sjekke dette ut nærmere.
Godnyhet til andreasg: Dette slipper du - har sjekka det for deg jeg...  ;D  Wink

Kan allerede her røpe at det ikke er noen dårlig anbefaling Stianrl kommer med, men mener selv det finnes enda bedre alternativer jeg kommer tilbake til i testen.

Helt sikkert flere malere, snekkere og andre som har prøvd en del forskjellig og i likhet med meg har egne og kanskje andre oppfatninger. Tør likevel påstå at jeg akkurat på dette området betrakter meg selv, nærmere proff enn på amatørnivå. Føler meg derfor kompetent til å komme med synspunkter og gi enkelte anbefalinger her på forumet, i alle fall til de som ikke har det store sammenligningsgrunnlaget.
   #3
 836     Østfold     0
Bra tiltak ja:) Ser frem til å se din sammenligning. Jeg kjøpte den minste Mirka´en med slange og bruker den titt og ofte. Jeg venter med å si noe om hva jeg synes til du kommer på banen, så ikke tråden "drar avgårde" i en annen retning enn du tenkte:)
Signatur
   #6
 836     Østfold     0
En kort test er bedre enn ingen test...Wink
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 535     oslo     0

Har dessverre ikke tid akkurat nå, men vil forsøke å komme tilbake innen en uke, med produktanbefalinger og hvaGrunnen til at den ennå ikke er kommet, er at jeg ble arrestert og har sittet inne...
Vel nei, så god unnskyldning har jeg faktisk ikke, men intensjonen var å skrive testen, straks jeg var ferdig med et raskt, lite prosjekt jeg var i ferd med å påbegynne. Prosjektet gikk opprinnelig ut på å rive et par siporex-vegger, sette opp en simpel benk, for i all enkelhet få et provisorisk rom, eller snekkerbu jeg kan førsøple.  Anslo at mye skulle være gjort i løpet av en uke...

SHIT - AT MAN ALDRI LÆRER ! Er helt håpløs når det gjelder å beregne tidsforbruk på egne prosjekter. Nye ideer dukker plutselig opp, det ene fører til det andre, når jeg først gjør det osv.osv.osv og ting blir straks mer omfattende enn planlagt. Ser jo nå at det gjenstår flere uker jobb og således i dag er lenger unna enn jeg var ved "status quo", altså da jeg postet første innlegg i tråden.

Men æresord, har IKKE glemt testen og har vært plaget av dårlig samvittighet. Dette har riktig nok avtatt noe i takt med tiden, men kom tilbake for fullt etter nylig å ha mottatt PM fra admin om at flere venter på denne testen.

Vel, for å sette litt press på meg selv, vil jeg gjøre det jeg kan og i alle fall få noe "ned på papiret" i løpet av denne uka. For som andreasg skriver


En kort test er bedre enn ingen test...;)