10 078    6    1  

Anbefale byggfirma i Bergen?

 18     Bergen     0
Hei. Noe usikker på om forespørsel er under rett emne, men prøver her.... 

Da sitter vi endelig med ok fra kommunen (Bergen) til vårt påbygg. Boligen er i dag på ett plan. Totalt vil huset utvides med ca 90kvm, hvorav ca 35kvm er andre etasje og resterende er på grunnplan.  Videre skal deler av eksisterende hus rehabiliteres.
Er det noen som har snekkere å anbefale som er dyktige på tilbygg og rehabilitering (eller noen som absolutt bør unngåes)? Vi er mer interessert i kvalitet på arbeidet og på punklighet enn nødvendigvis å finne de som er billigst.

Innspill og erfaringer mottas med takk.

Doh
   #1
 329     Bergen     0
Du skal ikke ta dette for objektivt kanskje. Jeg har jobbet med de fleste. Men kan dele noen firma jeg har god erfaring med jobbmessig. Og som kunder bare har gode tilbakemedlinger fra..

JHK Tømrerservice. De er ett 4manns firma med nok å gjøre. Er dyktig, punktlig og presis. Driver med påbygg, tak, o.l  Ta kontakt med Jan Helge på 99571400.

Brødrene hindenes. Større firma. Mange seriøse, og er flinke folk.

Byggmester fylkesnes

Byggmester Johnsen


Jeg ville selv valgt jhk eller johnsen. Men her er 4 respekterte byggefirma/mestere som tar slike jobber meget seriøs. Og som faktisk ønsker sliker jobber.
Mange i dag, selv i nedgangstider liker ikke slike jobber. Skal du ha den absolutt beste her så er det byggmester johnsen. Ting tar litt lengre tid med ham enn andre. Ikke fordi han jobber treigt, men fordi han er meget nøyaktig. Alle over her er 100% nøyaktig. Men Johnsen er 150% nøyaktig. Slike man noen ganger irriterer seg over, men som ingen kunder noen gang har noe å si på, for resultatet er superbra.
  (trådstarter)
   #2
 18     Bergen     0
Takker for bra innspill her. Stusser litt på hvorfor slike oppdrag skulle være "upopulære". Er det fordi man er redd for gjøre å "skade" på eksisterende byggverk som ikke er omhandlet av påbygg og rehab?

Har også munntlig fått anbefalt følgende firma: Hilleren Prosjektering, Unneland & Juvik. Noe kjennskap til disse?

Doh
   #3
 329     Bergen     0
Hilleren har jeg ikke hørt om.

Unneland & Juvik gjør bra arbeid.

Slike jobber er bare ikke "attraktiv" nok for enkelte. Så de gir gjerne en pris. Men prisen er useriøs, og dyr. Får de tilslaget gjør de selvsagt en god jobb. Men som sagt, ikke alle som synes en slik jobb er attraktiv nok..

Men det viktigste i tiden vi er i nå er at alle jeg nevnte, inklusive unneland vet jeg har økonomi til å takle tiden vi er i. Er mange firma som har gått konken.

Selv respekterte hauge byggmontering gikk konken, og åpnet opp igjen dagen etter som hauge bygg. Slike firma hadde jeg aldri latt gjøre noe for meg, da man ikke kan være sikker på at de står til ansvar om nødvendig. Og om materialene du har betalt for er dine. Dagen før de er ferdig, slår de seg konk. Og banken som har pant eller byggefirma, henter materialene sine !!! Er flere firma enn hauge, men deres situasjon tok kaken spør du meg.
  (trådstarter)
   #4
 18     Bergen     0
Takker nok en gang for innspill.

Vi har nå hatt et par stk til befaring på tomten og ser på tegningenem, samt at vi har gitt de anbudsdokumentene. Venter i spenning på de første anbudene som kommer i slutten av uken. Skal prøve å få lagt de ut på forumet når den tid kommer

Forsøker etter beste evne også å sjekke deres økonomiske situasjon, men det er ikke alltid like lett. Spesielt ikke for de mindre firmaene, der den økon situasjonen kan endre seg raskt. (etter siste regnskap)
  (trådstarter)
   #6
 18     Bergen     0
Resultat; ett tilbud.... Ganske skuffende og ikke helt etter planen.

2 stk til har lovet påkomme med tilbud like etter påske.

Har et tilbud nå på total enteprise på ca 1,8 mill. Det inkl alt arbeid og matrialer, inkl moms. Nytt kjøkken er ikke med. Ny kledning på hele huset, etterisolering, flytting avvegger etc.

Skeptisk; skal prøve å sende deg en PM når jeg har fått flere tilbud.