11 648    17    2  

Bauhaus sin ved?

 8 027     Bærum     0
Ser at Bauhaus selger vedsekker  med bjørkeved a 40 liter. 4 sekker for 99kr.
Det er altså 160 liter ved for 99kr, hvilket gir en literpris på 0,62 som er utrolig billig...

Noen som har testet veden? Er den våt og dritdårlig? Var der ute i går kveld og så de hadde enorme mengder, men hadde ikke tid til noen inspeksjon.

lys
   #1
 322     Bærum     0
De har hatt store mengder stående ute siden forrige vinter på Liertoppen (regner med det var der du var), og det har jo ikke akkurat vært den tørreste sommeren.

Usikker på hvor tørr veden er, men det er nok ikke så lett å finne ut uten måleutstyr.
  (trådstarter)
   #2
 8 027     Bærum     0
Ja, var på Liertoppen..

Nå kan jeg ikke så mye om ved, men selv om den har ligget ute gjennom sommeren og potensielt er våt, så blir den vel helt okey om man har mulighet til å putte den i eget vedskjul og la den ligge der og tørke.
Med mindre den er råtten rett og slett da...
   #3
 419     0
Ligger ikke veden der under det utspringende taket da?
Da bør den være tørr og fin...men de har sikkert fått inn mye ny ved da.
Råtten men tørr ved brenner det og.... :D
   #5
 2 413     Ønsker ikke besøk av deg     0
For bjørkeved er prisen vanvittig god.

Jeg hadde lett kjøpt 10 kubikkmeter hvis den ikke var skadet av sopp, for så lagre til neste vinter hvis den ikke er tørr nok.
   #6
 1 074     1484     1
Ved som er laget dårlig, kan være regelrett helseskadelig å dra i hus. Litt svarte prikker og småflekker mugg er helt greit, store mengder langt framskreden sopp er ikke helt gunstig når det tørkes og dras i hus. Luftveiene har ikke helt godt av det,  for å  si det forsiktig.

Årets sesong har vært den vanskeligste vedtørkesesongen i manns minne. Ved som er lagret i sekk utendørs, på en parkeringsplass el.l uten være tildekket på toppen, ville ikke JEG dratt hjem selv om jeg fikk den gratis.

Har selv fått noe lagringsskader på ved, som ble dekket til litt tidlig, og litt for tett. Dette er dog til å leve med, da omfanget er relativt lavt...
Signatur
   #7
 10     Østlandet     1
Vi kjøpte noen sekker der i går. Jeg synes vedsekkene var små, de er synlig mindre enn 40 liters sekker jeg har kjøpt tidligere. Vi har en ny ovn vi skal innkjøre så jeg måtte ha litt ved uansett, 99 for 4 sekker er vel likevel et greit kjøp. Det er definitivt ikke de sekkene de har bilde av i kundeavisen de selger.

Fyrte helt greit opp i vår nye ovn og det luktet som fy av brente kjemikalier (av ovnen, ikke veden) som forventet Smile.

   #9
 47     Vestfold     0
Jeg kjøpte noen sekker på Bauhaus for 2 år siden. Disse 40l sekkene virker for meg å være små. Har ikke målt nøyaktig, men 3 40l sekker fra bauhaus er mye mindre ved enn 2 60l sekker fra Oslo vedsentral.

   #10
 1 074     1484     0
Vedsekker er, som alt annet, laget ifølge en standard.
Standarden i Norge heter Norsk standard.
En 40 liter -vedsekk skal ifølge norsk standard være 50 x 72 cm når den tømmes, og legges flatt på bakken

Mine vedsekker er merket at de er produsert ihht Norsk standard. Størrelsen ( for meg: 60l ) står også på merkelapp på hver eneste sekk. Sikkert kjedelig sitte feste på den merkelappen... ;D
Signatur