189    3    0  

God pris på eiendomsmegler?

 77     0
Skal selge en leilighet i Oslo med prisantydning på anslagsvis 3,5 til 4 millioner, og lurer på hvilken meglerprovisjon det er realistisk å kunne forhandle seg frem til i dag. Regner med at prisene for markedsføring, visning, etc. er mer eller mindre spikret?

   #1
 126     0
Hei, det meste er nok spikret - provisjonen også. Det er mange objekter til salgs så det skorter vel ikke akkurat på oppdrag, så da er det ikke så mye å forhandle om vil jeg tro?

Når det gjelder eiendomsmegler anbefaler jeg å ikke gå utelukkende for pris, men hellere å finne den beste megleren. Et ekstra bud i budrunden, så har du fått igjen de få ekstra kronene en dyktig megler koster 😊 Når vi solgte leiligheten vår i fjor la vi penger i full styling (brukte eiendomsmeglers kontakt), i tillegg til at vi valgte en av de «kjente  meglerne i området. Leiligheten gikk 300000 over takst etter første visning, med overtakelse omtrent umiddelbart (vi hadde flyttet ut), så de ekstra pengene var vel verdt det! Kunne vel sikkert fått en billigere megler ved å velge for eksempel en nyutdannet, men vi gikk hellere for en som selger 100+ boliger i året. Vår leilighet skilte seg veldig positivt ut i markedet, og salget vårt gikk veldig mye høyere enn de andre leilighetene som var til salg da (det meste gikk til takst). Dette hadde vi absolutt ikke fått til på egen hånd - fikk masse hjelp til timing, tips, og glimrende markedsføring.

Et tips er å se på finn hvilke meglere som har de fineste bildene - hos oss (også Oslo) synes jeg det var stor forskjell mellom de ulike meglerfirmaene, og gode bilder er jo det som lokker folk på visning 😊
   #2
 3 672     Asker     0
Vi gikk for en megler som klarte å selge seg best til oss. Han skulle jo selge, så da tok vi det som test. Et bud får prisforskjell til å bli borte.
Signatur
HSt
   #3
 34 595     Lillestrøm kommune     0
Når vi solgte i Trondheim for mange år siden var vi overrasket over at flere meglere hadde betydelig mindre besøk på visning enn andre, to hus i samme gate med samme visningsdato hadde store forskjeller i besøk, vi valgte en som hadde mange på visning. Så ba vi om en oppstilling over alle utgifter faste og variable og når sluttoppgjør skulle gjøres måtte megler kutte i provisjon for å dekke de kostnadene han hadde glemt ...