(trådstarter)
   #11
 110     Søgne     0

Gebe er da greie budsjettsaker. Kellen og en del No name ville jeg kanskje styrt noe unna. men Gebe har et greit rykte på seg for å være kurante saker som løser jobben. Pistoler ville jeg gått for Bostitch. Holdbart og solide saker som tåler en støyt. Jevn spikring og godt med reservedeler hos servicepartnere. Importer fra USa en for rundt 1500,- inkl frakt og mva/toll ferdig levert på døra di.
Den heter Bostitch F21PL 21 degree round head framing nailer.
Du finner også gode listepistoler fra samme leverandør. velg da 16Ga som er mer allround anvendelig enn 18Ga, såfremt du ikke skal finsnekre møbler  ;)


Ok, Får søke litt å se hva jeg finner :)
Takk for tipset Smile

   #12
 22,342     Akershus     0

Men hvilke budsjett kompressor er å anbefale? Gebe, biltema, osv...?
Og hvilke spikerpistol og dykkertpistol er ok?
Biltema er relatv grei, men er ikke direkte billig.

Jeg så en billigkompressor få Smartclub. Sveisene var så dårlige at jeg lurer på om de holder.
  (trådstarter)
   #14
 110     Søgne     0
Jeg kjøpte den lille Gebe på XL-bygg.
Ypperlig til dykkert pistiol. Den er sterk og har god frigitt luft mengde.
Den går ikke mye av gangen fyller veldig fort opp den lille 5L tanken, som er selve ramma på kompressoren. Den er t.o.m oljesmørt, og ikke tørrsump som mange de billige er.... Veldig fornøyd til mitt bruk Smile
pcg
   #15
 136     Sørum     0
Jeg har kjøpt kompressor pr postordre fra Moe & co (www.moeco.no). Den fungerer fint for mitt bruk. De har kompressorer av alle størrelser, den jeg kjøpte har følgende spesifikasjon:


KOMPRESSOR MOECO

Motor              3HK 2,2 kw 1 fas 230V
Luftmengde      400 ltr./min
Trykk                9,5 bar
Antall sylindere 2 stk
Tank størrelse  50 ltr.
Netto vekt        48 kg
Mål LXBXH      770x430x800 mm

KAMPANJEPRIS KR. 2790,-

Tror dog en kan se bort fra uttrykket kampanjepris, prisen virker ganske statisk...
   #16
 1,185     0


Men hvilke budsjett kompressor er å anbefale? Gebe, biltema, osv...?
Og hvilke spikerpistol og dykkertpistol er ok?
Biltema er relatv grei, men er ikke direkte billig.

Jeg så en billigkompressor få Smartclub. Sveisene var så dårlige at jeg lurer på om de holder.


Kommer fra tid til annen over disse "raritetene", og som du sier, sveisene holder ikke mål. Men det trenger de ikke heller, siden sertifisering av trykktanker gjelder for tanker under en viss størrelse. Husker ikke størrelsen lenger fordi krav om dokumentasjon på trykklufttankenes spesifikasjoner er falt bort fra DSB.
   #17
 10,486     Akershus     0
Jeg har ikke allverden erfaring med kompressorer, men kan da synse litt for det :-)


En 2 hk / 50 liter jeg hadde.. Denne var absolutt i grenseland tung for hva jeg kunne bære, så for å skifte hjul og sånt ble det ikke til at jeg gadd å ta den ut. Hvis jeg først brukte den, så tok det laaaang tid å fylle tanken nok til at jeg kunne blåse opp et hjul eller noe sånt. Den var alt for liten til sandblåsing. Altså egentlig ikke brukbart til noe som helst. Til nød hvis jeg hadde hatt en garasje der den kunne stått fast. Like greit at den tok kvelden, og jeg gadd ikke gjøre noe mer med det.

Nå har jeg en 2 hk / 24 liter kjøpt latterlig billig på coop obs. Den første jeg fikk røyk fort, men den jeg fikk i bytte har holdt en stund nå. Den er lett nok til å ta med seg ut alene. Fungerer fint til å drive litt luftverktøy, og det tar ikke en evighet å fylle den opp. den er allikevel for liten til å gjøre noe effektiv sandblåsing. Jeg har sandblåst litt med den, og det fungerer jo, men man må ta mye pauser. Til dykkert er den helt fin, og jeg kan skyte mange spiker før den har noe behov for å kjøre.

Jeg kan ikke skjønne annet enn at en vesentlig mindre kompressor helt fint kan brukes til dykkert og litt sånt småtteri. For min del kunne jeg godt tenke meg å hatt en bitteliten en til å bruke inne i huset eller hvis et bilhjul skal fylles med luft etc, og 2-3 sånne små 2hk/24 liter sammenkoplet hvis tyngre oppgaver skal gjøres. Man får jo fort 3 2hk for samme prisen som 1 3hk.
Signatur