(trådstarter)
   #21
 1 805     Trondheim     0

Hvordan gikk det da hyttenaboen deres ønsket å bygge hytte mellom deres hytte og vannkanten?
Fikk han gjøre som han ville, eller måtte han ta hensyn til deres merknader?
Leste akkurat tråden din og vi fikk liksom ingen avsluttning. 


Jeg kan oppdatere den tråden iløpen av dagen Smile

  (trådstarter)
   #25
 1 805     Trondheim     0

Eg likte best forslag nr. 2, her er tydeligvis smaken forskjellig hos forumbrukarane Smile Ellers flott hus!


Er enig at forslag 2 er det beste arkitektonisk. Men av funksjonelle årsaker så ville vi få mindre arealeffektive rom, med sammenhengende vinduer.

Det er kun 104m2 vi bygger på. DVS litt over 50% av 1.etg.
Stua i 1.etg vil nå få 3.0m takhøyde. Vi går for 2.6m takhøyde i 2.etg.

   #26
 5 328     Tromsø     0

Er enig at forslag 2 er det beste arkitektonisk. Men av funksjonelle årsaker så ville vi få mindre arealeffektive rom, med sammenhengende vinduer.


Det kunne man sikkert trikse til med et sammenhengende felt som veksler mellom vinduer og panel i annen farge og som ligger motsatt vei av panelen på selve huskroppen?
Signatur
jaf
   #27
 4 707     tromsø     0
Hva skal det koste? Blir ikke overasket om det koster 4,5 million til slutt. Mye av den gamle bæringen må byttes eller forterkes. Smile

  (trådstarter)
   #28
 1 805     Trondheim     0

Hva skal det koste? Blir ikke overasket om det koster 4,5 million til slutt. Mye av den gamle bæringen må byttes eller forterkes. :)


Dette skal koste under 2.5mill

Jeg mener det er realistisk. 2.etg utgjør ca 18000,- pr m2.

Dette prosjektet er hovedsaklig egeninnsats.

Den foreløpige vurderingen er at eksisterende bæring tåler en ekstra etasje uten noe ytteligere forsterkning.
   #29
 960     Stavangerområdet     0
Sørg for å få det prosjektert skikkelig at bæringen er riktig. Selv har jeg en bolig som var bygd i 75 med én etg og flatt tak. I 85 ble det bygd på en ekstra etasje med vanlig saltak med to arker. Boligen er i en gate med 7 like hus.

Når jeg nå har vært igjennom en totalrehabilitering av huset, er det var tydelig at 2.etg aldri var skikkelig prosjektert med tanke på bæring. Kreftene og bæringen gikk helt feil steder med resultere heng og sig -- rett og slett fordi 1.etg aldri var bygd for å bære en etasje til. Jeg måtte bruke mye tid på å rette opp og sikre at bæringen ble riktig. Og man kan se det på husene i gata, fordi det er mye sig å se på takene. Flere naboer rapportere at gulvet i arkene har synket opptil 5-6 cm.
Signatur
  (trådstarter)
   #30
 1 805     Trondheim     0
Det blir selvsagt en kontrollberegning av eksisterende bæring.  Jeg vil ikke satse på at det er tilstrekkelig. Men årsaken til at jeg skriver "forutsettes" er at huset er veldig bra bygget. Det bærer generelt stort preg av yrkesstolthet til dem som bygget huset.

Det er helt tydelig at snekkerene gikk på emt og ikke akkord i 1964.

Foreløpig så ser jeg for meg å avstive dagens yttervegger i 48/98 i Y-aksen. Men som sagt beregningen legges til grunn for eventuelle tiltak.