98    7    0  

Erstatte levegg, søknadspliktig?

 3     0
Hei, 

Vet at levegger over 1.8 er søknadspliktige, men er det søknadspliktig å erstatte en levegg som allerede er oppe, som er høyere enn 1.8? Dvs, ny levegg blir like høy.

TSt
   #1
 9 744     0
Egentlig ikke hvis den fjernes og settes opp på nytt. Men hvis en vedlikeholder den gamle så må det være OK.
  (trådstarter)
   #2
 3     0
Gammel levegg er fra byggeår. Ny vil da få lik høyde på ny ramme og kledning.
TSt
   #3
 9 744     0
Hvis noe rives så forsvinner dispensasjoner som er gitt tidligere. Derfor er det litt skummelt. Men hvis nabo er enig i høy vegg så går det vel bra men ville ikke gjort det på en tungvint måte hvis du er det minste i tvil om dette.
  (trådstarter)
   #4
 3     0
Det er en vegg på hver side av terrasse. Den ene(som ikke rives og  også fra byggeår) er skillevegg mot naboen, og over 1.8.

Gammel levegg gikk kant i kant på toppen med et stående  bord på husveggen og ny ramme ble derfor deretter, slik at det ble lik høyde som skillevegg mot nabo og tidligere vegg.
   #5
 33     0
Det er søknadspliktig oppføring om du river den ned og bygger den opp, det er ikke-søknadspliktig vedlikehold om du bytter den ut plank for plank.
TSt
   #7
 9 744     0
Ja det er ikke noe problem. Det er hvis nabo kan levere et bilde til kommunen uten leveggen at en kan få et problem. (Forutsetter at naboen ikke vil ha den som den er i dag)