179    12    0  

Flytte yttervegg - løse det med ståldrager ved enden av takstoler?

 49     0
Hei,

Er litt rådvill når det kommer til å øke størrelse på stue i nytt hus vi har kjøpt (total rehabilitering). Jeg skal åpenbart bruke fagfolk for gjennomføring, men jeg vet det er mange flinke folk her inne med tanker.
Jeg ønsker da å flytte yttervegg (markert i rødt) og legge ståldrager ved slutt på takstoler og etablere ny yttervegg på blå strek. Hva tror dere om dimensjoner? Jeg ønsker åpenbart å ha en som bygger minst mulig

tusen takk for hjelp Smile

Flytte yttervegg - løse det med ståldrager ved enden av takstoler? - Plantegning.jpg - petterdd

   #1
 2 646     Akershus     0
Usikker på om jeg ser problemet, jeg antar at den nye ytterveggen overtar bærefunksjonen?

.Thag
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 49     0
Takk Thag, jeg ser ikke helt hvordan jeg skal klare å flytte bæring fra takstolene ut til ny endevegg?
HSt
   #3
 23 809     Lillestrøm kommune     0
Diskusjonen er hvordan du forlenger taket legger du inn nye takstoler har jo Thag rett, skal du bare fore opp og øke belastning på dagens sperre så må du vel ha bæring her (eller skjøter noen på en fagverk bjelke som vha over og undergurt lager en bærende forlengelse ?)
  (trådstarter)
   #4
 49     0
Takk HSt, jeg ønsker å unngå å bytte takstoler (antar det er ganske mye dyrere). Derfor jeg tenkte på å dra en 6 meter ståldrager i enden av dagens takstoler?
HSt
   #5
 23 809     Lillestrøm kommune     0
Ja men du indikerer at du skal flytte mønet og heve taket så du må jo få dette beregnet, bjelken du beskriver kan være en del av dette.
  (trådstarter)
   #6
 49     0
HST mulig dette er helt på jordet, men hva med å ikke å heve mønet og heve taket hele veien, men lage en liten knekk en meter før gammel vegg ut til ny vegg (mesteparten av bæringen blir da liggende på ny ståldrager og jeg unngår å få flatt tak i den 1.5 metern jeg vil flytte yttervegg)
HSt
   #7
 23 809     Lillestrøm kommune     0
Det er et dårlig valg å lage det flatt, siden huset har den bredden et annet sted så er det nok best å heve takflaten. Du kan kanskje kutte bort deler av det gamle undertaket etter at det nye er på plass.

  (trådstarter)
   #8
 49     0
Takk igjen HSt! Er det mulig å legge en ståldrager under takstoler på enden av eksisterende takstoler for så å legge på en meter 2*6 på takvinkelen for å komme til samme mønehøyde som andre del av taket og deretter trekke 2*6 fra ny mønehøyde og ned til ny yttervegg med tilhørende støtter mot eksisterende takstoler
HSt
   #9
 23 809     Lillestrøm kommune     0
Det er mulig men jeg vil ikke godkjenne bæreevne basert på en slik beskrivelse. Kanskje kan du få dette som en takstolbit som prefabrikeres
  (trådstarter)
   #10
 49     0
Takk! Så skissen under blir for enkel? Hvis du skulle gjette, hva måtte dimensjon være på ståldrager?
Flytte yttervegg - løse det med ståldrager ved enden av takstoler? - 17EDB943-9B37-40FB-B741-6ADD2D8CBEBA.png - petterdd