171    3    0  

Fremtidige planer- NYTT tilbygg

 1     Bergen     0


Vi er et par som har kjøpt liten enebolig i Bergen fra 1959 i 2016. Dette er et renoveringsprosjekt med mye arbeid. Kjeller er uinnredet, loft må rives og bygges opp på nytt. Alt i hovedetasje må rives og bygges opp samt skiftes ut. Vi er allerede godt i gang med prosjektet og har store planer fremover.

Da vi kjøpte huset så vi alle muligheter og potensiale som huset hadde. Huset er ganske så kvadratformet og vi visste ganske så raskt at vi ønsket å bygge et tilbygg på huset.

Å bygge et tilbygg på et hus er kjempe dyrt! Vi satt oss ned og tenkte nøye gjennom hvilke behov vi hadde. Var det nødvendig med kjøkken og bad i tilbygg? Trengte vi flere etasjer? Trengte noen av rommene å bli mer praktiske? etc. Vi fikk en kompis av samboeren min som er arkitekt til å hjelpe oss, og kom frem til at stuen var altfor liten ( ingen "boltreplass" og ikke plass til stort spisebord).Stuen kunne utvides tre meter bortover og tre meter fremfor huset. Kjøkkenet kunne stå på samme plass som tidligere. Badet ble også stående på samme plass med hensyn til røropplegg og at vaskerom/teknisk rom ligger rett under. 

Det eneste som vi ikke likte var hallen- den er altfor liten. Vi valgte da å skyve soverommet lenger bort slik som med stue. Siden soverommet blir forskjøvet  får vi plass til "walk-in-closet" og ikke minst, god plass til ny godkjent trapp ned til kjeller og opp til loft i hallen. Hallen blir med en gang mer luftigere og ikke så innestengt. Vi luftet også idèen om å ha bad tilhørende soverom også, men slo det fort i fra oss da dette ikke var nødvendig, selv om det hadde vært kjekt å ha. Kan ikke få alt man peker på :) 

Når planen for hall, soverom og stue var i boks så hadde vi et punkt til på ønskelisten; nemlig tak terrasse! Dette er en av hovedgrunnene til hvorfor vi har valgt boksformet tilbygg samtidig som vi ønsket å få en moderne preg på huset. Disse boksene er faktisk en del billigere enn om man bygger samme stil som huset allerede har. Bare et lite tips :) 
Fremtidige planer- NYTT tilbygg - \\n13os2cfi001\139826$\TC\users\139826sist\Desktop\hus\hustegninger.PNG - Siri11

HSt
   #1
 16 756     Sørum     0
Her ligger terasse litt høyt på tak av garasje og stort sett blåser vi bort på den. Nabo senket uteplass ned på bakken for noen år siden pga vind.

Er derfor overrasket over alle takterasse prosjektene.
Ebe
   #2
 4 046     Vestlandet     0
Ville anbefLt en forhåndskonferanse med kommunen, før man søker om tilbygg av den typen (bryte stil og takterrasse).
Signatur
HSt
   #3
 16 756     Sørum     0
Enig med Ebe, men noen kommuner liker faktisk slike steinbrudd