312    6    0  

Fundament til terrasse

 4     0
Hei, jeg skal begynne å bygge Terrasse forhåpentligvis i Mai og trenger råd vedrørende fundamenteringen av terrassen. Har et ønske om å bruke ferdig fundament fra byggmax på 50 cm ettersom disse kommer uten ferdig bjelkesko som gjør at jeg kan sette i en justerbar bjelkesko. Søylen blir nødt til å stikke 20 cm over bakken grunnet høyden på terrassen skal bli 65-70cm med lagt gulv.
Fundament til terrasse - stolpe terrasse.PNG - Stolpen
Vil dette være tilstrekkelig eller burde det støpes søyler 1 meter ned i bakken?
På forhånd takk for svar!

TSt
   #1
 5 052     0
Fiberduk mot pukk og hullet stort nok til at isolasjon blir så stor at den ikke slår tele inn inder fundamentet. Du har ikke med noe størrelse på fundamentet. Alt etter hva slag bakken er så trenger en kanskje ikke masseutskifte så mye når en isolerer slik at det ikke fryser under.
  (trådstarter)
   #2
 4     0
Fundamentet er 185mm*185mm. vet du hvor stor isolasjonen burde være da? trenger kanskje ikke å grave hullet så bredt, men jeg regner med at så lenge jeg graver 1 meter ned og legger isolasjon så burde det ikke være noen fare med tele?
TSt
   #3
 5 052     0
Det finnes tabeller for dette. Isolasjonen må være over 1 m i hver retning ut i fra fundamentet, kanskje enda større.  De som har tett med fundamenter vil oppleve at en i praksis kan isolere en stripe sammenhengende under den ytterste bjelken.  Men du trenger ikke 55 cm under hvis ikke bakken er veldig dårlig mener jeg når du isolerer.  Skal du ikke isolere må du fundamentere ned til telefritt. Husk at du kan dra kulde ned i bakken med et fundament så hvis det ikke står oppe xps må det isoleres rundt det i tillegg.  

Noen som bygde terrasse i 2009 lenger ned i gaten min fikk beskjed om at det var alt for lite isolasjon rundt fundamenter. Jeg fortalte at det de laget ikke kom til å holde men fikk beskjed om at dette holdt.  I høst er alt sammen revet av ny eier og de skal lage ny.....
  (trådstarter)
   #4
 4     0
så jeg forstår det rett hvis jeg heller kanskje skal grave slik ned at jeg har et ca 10 cm lag med pukk, 1x1m med isolasjon, også fundamentet rett på isolasjonen? det vil si at jeg kanskje bare trenger å grave 60 cm ned i bakken?
TSt
   #5
 5 052     0
Det står en meter på hver side i det jeg skrev.  på  pdf filen her side 6 sier de 1,50 på hver side av midten hvis du har 10 cm isolasjon.   Dvs har du under 3 m til neste får du en kontinuerlig stripe med isolasjon og denne skal være 3 m bred også, dessverre.  Er bakken hard fra før trenger du bare ubetydelig drenering under plate mener jeg og klossen oppå.  Evt isolasjon rundt klossen og et hull i plate raden til denne men da må du har veldig god grunn under.  Du har jo justerbar bjelkesko så du kan korrigere litt.  Den skal ikke gå opp og ned når det ikke er tele under.  Årsaken at den må være så stor er jo at det ikke er noe varme over eller ved siden slik som det er rett utenfor oppvarmet hus, men tele kan slå ned fra alle kanter her.  Noe vil telen gå  inn under isolasjonen men det må ikke nå inn til fundamentet. 
  (trådstarter)
   #6
 4     0
Terrassen vil stå inntil bolig som dette. Vil tro det ikke er nødvendig med 1x1 meter med isolasjon daFundament til terrasse - terrasse2.PNG - Stolpen