3 040    13    1  

Løfte tak.

 105     0
Har et hus med 1,5etasje. Fotavtrykket er ca 180 kvm. Har en halv etasje over.  Driver på lurer på om jeg skal få løfta opp taket og gjøre om til 2 fulle etasjer pluss loft? Hvor stort budsjett bør jeg ha for hele prosjektet? Noen som har erfaring med det? 


HSt
   #1
 27 273     Lillestrøm kommune     0
Merk at gesims/mønehøyde o.l kan bli for høye slik at det ikke er realiserbart
  (trådstarter)
   #2
 105     0
Har 7 i møne og 4,5 i gesim i reguleringsplanen. Har 2 meter å hå på.

Noen som vet hvordan budsjett jeg bør ha? Vurderer dette vs bygge i i lengden. Men tror høyden blir mye finere..
   #3
 3 368     0
20' per m2, kvalifisert gjetning om du ikke gjør noe særlig selv.

Ville tatt en prat med noen som driver med takløft,, sjekk åtvidaberg feks.
   #4
 2 808     Asker     1
Har 7 i møne og 4,5 i gesim i reguleringsplanen. Har 2 meter å hå på.

Noen som vet hvordan budsjett jeg bør ha? Vurderer dette vs bygge i i lengden. Men tror høyden blir mye finere..

4,5 m gir ikke 2 etasjer. Det gir 150-160 i takhøyde i andre etasje. En etasje er ca 270 ink etasjeskille. Så er det gjerne 20-30 cm til bakken fra underkant gulv. Da sitter man igjen med 150-160. Der skal du også ha inn litt isolasjon, så med mindre veggene er 40 cm breie og takvinkelen stor, spises det litt der også. Så løsning blir et hus med 1,5 etasje eller evt mansardtak dersom det godkjennes.
Signatur
HSt
   #5
 27 273     Lillestrøm kommune     0
TS er litt i drømmeland, virker som han skal ha halvetasje på loftet også i ny løsningen. Han vil kunne få litt mer takhøyde men fortsatt ett 1 1/2 etg hus. Har TS en ark på taket i dag så vil hsn bli overrasket hvordan gesimshøyde beregnes, det er dimensjonerende for alle høyder i huset mitt.
   #6
 2 808     Asker     0
Rimeligste er nok å lage 2 ark dersom man får det godkjent. Enkelte reguleringsplaner har at ark innenfor en gitt størrelse ikke endrer gesimsen. En ark på 1:3 av husets lengde gir ganske så brukbart areale. Trukket helt ut og nesten helt opp kan det bli ganske bra. Gjør man det påmbegge sider kan man komme langt for OK sum penger (ikke 100 tusen. Mye mer)
Signatur
   #7
 683     Bergen     0
Jeg holder faktisk på med akkurat dette nå. Mitt hus er 95m2 grunnflate. riving av sutak/takstoler + nytt tett hus oppå (ferdig med kledning, takstein osv, ferdig plastret og isolert innvendig) på 1 million ganske nøyaktig. Men budsjettet for alt (foldedør, solcelle tak, balansert ventilasjon, forhøying av pipe mm fører totalen opp til 1.45 (uten ny trapp og uten badet som vi utsetter til nesteår). Vi bruker Norgeshus til arbeidet.
Signatur

   #8
 5 111     Sørnorge     0
Regnet på dette for mitt hus for noen år siden. Konklusjonen ble som sgrevskott gjør, at det er rimeligere å fjerne hele taket og bygge helt ny etasje. Hvis din konstruksjon skulle være på en måte som gjør jobben rimeligere, oppdager du om noen år at du trenger ny takstein og da angrer du på at du ikke gjorde det i første omgang. Med nybygd etasje får du også tilpasset arealet bedre til dine behov.

Mest sannsynlig er din konstruksjon ganske typisk for 1,5 etasjes hus;at etasjeskillet er en del av takstolene. Da blir det ekstra dyrt om ikke målet med løftet er er å gi ekstra takhøyde i etasjen under.
  (trådstarter)
   #9
 105     0
Planen er å rive taket og bygge nytt tak. Taktolene bør uansett byttes om noen år.

2,7 + 2,7= 5,4 og det blir 1,6 opp til møne. Så kan ha etevnt ha et lagringsloft på toppen. Og at det blir noe skråtak i andre etasje.

Huset nå har 2,5 i gesim og 4,5 i møne. Då har endel og gå på. Også har jeg litt å gå på iforhold til gjenomsnitt av terrenget rundt.

Og BYA det er bygd på er 140 kvm.

Kommer jeg i land med 1,5 -2 mill. Med alt ferdig innvendig, utvendig samt oppgradering av nåværende hus til tec 17. Har fått tilbud om pris på dette av et selskap. Synes det virker litt for billig så litt skeptisk
   #10
 5 111     Sørnorge     0
Tror nok det er mulig til under 2mill. Da jeg sjekket priser for noe tilsvarende til mitt hus kom jeg til litt over 1mill, og da ved å gjøre nesten alt selv, men det inkluderte også noen kompliserte tekniske løsninger. Bl.a. et 15m2 stort glassparti som skulle kunne åpnes i en bærevegg. Dette er noen år siden og prosjektet ble lagt litt på vent pga usikkerhet om grunnforholdene som huset står på, og mange andre prosjekter. Grunnflaten her er 110m2. Største utgiftspost var vinduer/dører. Nylig har det dukket opp en dansk vindusleverandør i norge, Skanva, som antagelig ville ha kuttet dør/vindusutgiftene med 100-150.000.