4 512    94    7  

"Nytt hus" på "gammel grunnmur"

 2 103     0
Tenkte jeg skulle dele prosjektet vårt her og gjerne få noen tilbakemeldinger på alt fra planløsning til tekniske løsninger Smile

Vi har i dag et gammelt hus bygget på 30-tallet med veldig spiss takvinkel og har fått tegnet et påbygg og ombygning i litt samme stil. I realiteten et nytt hus, men vi beholder den gamle kjelleren og endel av 
første etasje.

Første etasje:

"Nytt hus" på "gammel grunnmur" - 1 etg.PNG - oddbjoh
Andre etasje:
"Nytt hus" på "gammel grunnmur" - 2 etg.PNG - oddbjoh
Kjeller:
"Nytt hus" på "gammel grunnmur" - Kjeller.PNG - oddbjoh
Fasade:
"Nytt hus" på "gammel grunnmur" - fasade.PNG - oddbjoh

  (trådstarter)
   #1
 2 103     0
Holder på med enova og spesifikasjon for etterisolering av gammel del nå.

Huset har stående laft og ingen isolasjon i dag. Planen er å skifte panel og etterisolere, spørsmålet er bare hvor mye og hvordan.

Energirådgiver har spesifisert 175mm, men da har han trolig tatt i litt. Entreprenør vil legge asfaltplate og 50mm på utsiden og evt 50mm inne.

Spørsmålet er hva som gir mest verdi for pengene og hva som er minimum for å møte kravene for enovatilskudd... Noen som har noen tips?
  (trådstarter)
   #2
 2 103     0
I tillegg ser vi litt mer på planløsning, lurer feks på å jevne ut størrelsen på soverommene mot vest oppe og om vi skulle fått begge badene tilgjengelig fra alle soverommene - noen som har idéer på hvordan?
   #3
 377     0
Spørsmålet er hva som gir mest verdi for pengene og hva som er minimum for å møte kravene for enovatilskudd... Noen som har noen tips?

For å få enovatilskudd for å oppgradere bygningskroppen så må du oppgradere slik at hele bygningskroppen tilfredstiller energirammene i TEK10. Energirådgiver må dokumentere at du har oppnådd dette. For å få til dette i praksis må man ofte overdimensjonere enkelte tiltak for å omfordele varmetapet. Dette siden enkelte deler av boligen er vanskelig (ekstra dyrt) å få oppgradert til TEK10 krav.

Om du skal få enovatilskudd må du altså spørre energirådgiveren om dette og være nøye på at dette beregnes og utføres riktig. Da kan du spare opp til 25% av dokumenterbare kostnader, maks 100 000kr (for TEK10 standard).

Eventuelt kan du bare gjøre som entreprenøren sier. Da får du ikke noe enovatilskudd, men det kan jo hende du sparer mer enn tilskuddet for alt hva jeg vet. Sikkert lurt å høre med entreprenøren hva de to ulike valgene vil koste.
  (trådstarter)
   #4
 2 103     0
Det er jo flere nivåer av energikrav og tilskudd hos enova. Nå har energirådgiver lagt seg på det nivået som gir 125k i tilskudd, ergo litt overkill og sannsynligvis ille verdt merkostnadene.

Det jeg egentlig lurer på er hva som er en god teknisk løsning. Ser at 175mm på utsiden medfører mye krysslekting og en komplisert konstruksjon.

Planen er å få energirådgiver til å kjøre simuleringen på nytt med noe mindre isolasjon, spørsmålet er bare hva vi skal foreslå.
TSt
   #5
 3 005     1
Jeg ville hatt mer isolasjon ute enn inne for å være sikker på kondens etc, den stående kontinuerlige planken din blir litt ekvivalent med en mur.
  (trådstarter)
   #6
 2 103     0
Etter ny beregning fra energirådgiver er konklusjonen at kravet til nivå 3 lar seg løse med kun 5cm totalt.

Tipper kanskje løsningen på sikt blir 5+5 slik at vi får plass til nytt skjult elektrisk også. Fordelen er dog at vi kan pusse opp innvendig når det passer oss, uavhengig av enova.

  (trådstarter)
   #8
 2 103     0
Påskeferie...

Sitter og ser på "tilbudene" fra ulike entreprenører. Definitivt å sammenligne epler og bananer, ingen av dem har lest spesifikasjonen særlig nøye og dermed har vi to tilbud som er sånn ca 90% komplette. Litt avhengig av hva man estimerer at de har glemt er enten A eller B billigere. Konklusjonen blir nok at magefølelsen er viktigst Smile

Vi har også tegnet om litt på planløsningen og endt opp med to like store soverom mot sydøst, lagt det store badet mot nordøst og det lille mot nord (alt i tilbygget). Fordelen er at begge badene blir tilgjengelige for alle rommene og "barnerommene" blir like store - noe som passer fint for oss med tvillinger.
  (trådstarter)
   #9
 2 103     0
Da har vi valgt entreprenør Smile Satser på kontrakt og søknad om IG i løpet av denne uka, da er det tre uker til byggestart.

Vi tar det litt i etapper, men grunnarbeidet håper viner ferdig før sommeren og så tett bygg rett etter sommerferien.
  (trådstarter)
   #10
 2 103     0
IG gikk på torsdag, og blir komplett på mandag når arkitekten får fikset utomhusplan.

Tre uker til gravemaskinen står i hagen og fokus på midlertidige løsninger. Vi skal blant annet rive dagens inngangsparti og samtidig drenere rundt huset. Må finne en god løsning for å komme oss inn og ut med andre ord. Utedelen til varmepumpa sitter også på inngangspartiet og må demonteres, også en liten ting som tar litt tid.