297    13    14  

Ombygging av kjeller?

 4     2
Vi ønsker større plass. Og i den forbindelse har jeg tenkt på om det hadde vært mulig å "bygge ut nedover". 

Under leiligheten vår har vi råkjeller og flere utvendige boder. Denne plassen ønsker vi å gjøre om til boligareal.

Har laget en røff skisse, 2 soverom, Hall/gang med ytterdør og trapp opp, kjellerstue og 1 bad og 1 innvendig bod. Fordelt på ca 60-70kvm.
For å få dette til må nok kjelleren også pigges mye for å møte kravene om takhøyde etc. Kanskje 70 - 100 kubikkmeter med masse?

Hvordan går jeg enklest, og billigst, mulig frem for å få gjennomført dette prosjektet? 
Vi har ingen erfaring med byggesøknader, hva som kreves, eller særlig forutsetninger for å gjøre arbeidet selv.

Ønsker å holde kostnadene lavest mulig. Må vi ha arkitekt? Holder det med entreprenør? 
Er det best å legge ut hele jobben samlet, eller "dele den opp", ved a feks leie inn ett firma til utbygging av kjeller , ett firma til konstruksjon, så rørlegger osv.. ?

Er det realistisk å få gjort denne jobben til 1.8 mill? Smertegrensen vår ligger på 2mill.

Setter pris på alle innspill! 
Tar gjerne i mot tips om gode firma i Bergensområdet. 

HSt
   #1
 36,401     Lillestrøm kommune     2
Du sier leilighet og ikke enebolig hva slags bygg er dette ?
Brannsikring er set som er spørsmålet
HSt
   #2
 36,401     Lillestrøm kommune     2
Du sier leilighet og ikke enebolig hva slags bygg er dette ?
Brannsikring er det som er spørsmålet
  (trådstarter)
   #3
 4     1
Det er en horisontalt delt tomannsbolig. Hvor vi disponerer 1.etg og mesteparten av kjeller og utvendige boder. Er et mindre fellesareal og boder i kjelleren, men det arealet vil ikke bli påvirket at tegningene slik jeg har skisset det opp nå. Og det vil være ytterdør i begge deler.
HSt
   #4
 36,401     Lillestrøm kommune     1
Det er en annen tråd her om samme tema var økte brannkrav til bygning når etasje antall økte. Han over har hsn kun 2.etg eller risikerer dere utbygging på loft også?

Planene dine må godkjennes av parten over dere også, i dag er kjeller (og f.eks tak) felles ansvar selv om dere disponerer areal selv
  (trådstarter)
   #5
 4     1
De over har, i følge dem selv, verken behov eller planer for utbygging.
Pr dags dato har vi kun muntlig godkjenning fra de over om utbygging. Regner med der må på plass no mer formelt? Gjerne etter tegninger og planer er 100% på plass?
   #7
 1,376     Nordpolen     1
Og det Som går igjen på de prosjektene er at det er store overskridelser.........
:)

   #9
 274     0
En skulle forresten tro at 1,8mill bør holde i massevis for å få gjort dette. Proffene har jo veldig bra verktøy og metoder til å pigge opp gulv osv (= ikke så enormt med timeforbruk). Til og med amatører kan leie en trykkluftsbor, kjøpe Bergsplitt, og fjerne fjell i kjelleren ganske billig. Kjenner ikke til firmaer i Bergens-området, men disse har i hvert fall erfaringen:  Rehabilitering - Kallestad Maskin og fjellsplitting  Da har de sikkert hydrauliske fjellsplitt-maskiner og, for å få vekk gulvet/bakken. Men tror ikke de gjør mer enn grovjobben...

Fordelen med å bruke ett firma er at de ulike aktørene ikke kan skylde på hverandre hvis det går skeis. I tillegg bør et sånt firma kunne gi en ganske nøyaktig pris på forhånd, og ikke kunne skylde på at andre aktører ikke har gjort så mye som de hadde forutsett.

Jeg, for min del, innredet kjelleren uten å senke gulvet. En unngår jo veldig mye kostnader med det, selv om løpemaskinen da er forbeholdt damene i huset...
TSt
   #10
 14,319     0
Med så mye masser som må ut så må jo kjellerveggene være for lage slik at en må understøpe. Det er en kjempe jobb. Finnes flere tråder på dette her og det er ikke gjort i en håndvending. SØker må ha ansvarsrett når det er snakk om understøping. I tilllegg må huset reseksjoneres hvis det er selveier siden en får større enhet av totalen så en må i allefall først starte med det forum som er felles for huset og få godkjenning der.