730    18    1  

Overbygg til veranda

 139     0
Holder på med et lignende miniprosjekt som Frode, med overbygg til veranda. Mitt overbygg skal gå fra vegg og ut.. 4 x 3 meter. Sliter litt med høyden ved laveste punkt da inngang fra plen vil bli her. For å få en viss helling på taket vurderer jeg å gjøre som skissert under. I stedet for å legge sperrene oppå en drager nederst (2 x 2"6") så vurderer jeg å skru de inn i drageren med bjelkesko, for deretter å skru siste halvmeter inn fra  "andre siden" (med lange skruer inn i drager og med bjelkesko her også)  Vil dette holde? Planen er å legge takplater av plast oppå. Får 20 cm ekstra høyde da jeg ved denne løsningen ikke vil gå rett inn i drageren.

Overbygg til veranda - Tak.jpg - Raven

   #1
 182     Hordaland     0
Du vil ha "en viss helling" ??

Hvor mye fall er det? Smile

Regner med at det ikke er 4 meter snø der du bor når du planlegger plasttak. Mitt eget plasttak har bare nok helling til at vannet renner av, men det er heller ikke 4 meter snø her. Selv på snørike vintre.
Signatur
TSt
   #2
 3 128     0
Bjelkesko bærer bare hvis den har noe fast å feste seg i. Her tenker du bjelkesko på hver siden av sperre som ikke har understøttelse i tillegg får du en ende som som skal holdes oppe av bjelkesko den veien også.  Dette går ikke.

Hvis det er rett at du tenker 120cm mellom stendere ute så ville jeg lagt en stålboks som du feller inn oppå på innsiden av stendere til å bære den sperren som er i midten uten understøttelse. Da fortsetter sperren ut også og bærer takutspringet.  Kan også lage et lite hakk på sprerren men pass på at den ikke sprekker på den måten det gjøres.
  (trådstarter)
   #3
 139     0
Ønsker å få til en 6-8 graders helling. Kan bli en del snø i området her, men taket blir ikke så stort. Satser på at jeg klarer å dra av snøen når det laver ned.
TSt, skjønner ikke helt hva du mener her, mulig jeg forklarte med litt dårlig.

Planen er altså å ha en liggende drager langs hele siden nede (2 x 2"6" limt/skrudd sammen) . Understøttet hver 120 cm. Men, i stedet for å forankre sperrene oppå drageren så er planen forankre sperrene med bjelkesko mot drageren. Siste 50 cm av takutspringet tenkte jeg da å feste med bjelkesko på yttersiden av drageren. Alternativt kan jeg legge en stav oppå sperrene i hele takets lengde for å binde takutspringet bedre akkurat i knekkpunktet.


Overbygg til veranda - Tak 2.jpg - Raven
HSt
   #4
 16 772     Sørum     0
Som det sies over den venstre delen kan være ok med korrekt dimensjonering, takutspring kan jeg ikke se at kan løses slik. En bjelkesko er ikke beregnet å bære fritthengende laster slik jeg ser det.
  (trådstarter)
   #5
 139     0
Skjønner. Tenkte at bjelkesko + lange skruer gjennom sperren og inn i drager ville være tilstrekkelig. Ser nå at dette vil bli for svakt. Kunne kanskje satt opp skråstag mot stender, men skal finne en annen løsning
   #6
 2 621     OSLO     0
Hvorfor ikke bare legge de oppå?

Vi brukte dobbel 2x4", ca 4.5m lysåpning
C/C 99 pga platene vi brukte
Overbygg til veranda - 20180415_173436.jpg - Raven

  (trådstarter)
   #8
 139     0
Har naturlig inngang til utestuen fra plen ved laveste punkt. Prøver å få dette punkt høyest mulig slik at man ikke skaller i drageren når man går inn. Lurer på om dobbel 2x4 blir sterkt nok. Har du felt inn lektene mellom sperrene? Kan jo spare inn litt her også hvis det er en god løsning
   #10
 2     0
Ser måten du har gjort det på alt_er_mulig. ser utrolig bra ut og er nok den beste måten du kan gjøre din på Raven!!!