546    4    1  

Påbygg kostnader

 4     0
Hei,

Vi vurderer å kjøpe ett hus som har veldig fin beliggenhet, og bra tomt. Ulempen er at huset er av litt dårligere standard og er litt mindre enn hva vi ønsker. Men prisantydning er langt under budsjett, så vi har mulighet til å bruke 1 mill pluss minus til påbygget.

Her er forutsetningene: Ja jeg skjønner at det er mange variabler, men tenk medium prisklasse på materialvalg osv.
- 40kvm grunnflate er ønsket. Da med full kjeller og 2.etasjer. Altså 120kvm ekstra.
- 2 nye bad over hverandre i 1.og 2.etasje
- Trenger sikkert arkitekt for å hjelpe oss med beste løsninger
- All jobb settes bort til entreprenør med sine underleverandører.

Skriv gjerne hva som vil være de største kostnadene her, og hvilke kostnader man fort kan få uforutsett i slike prosjekt. Har du lyst så skriv gjerne også:
Graving til kjellerfundament: 50k
Støping av kjeller: 30k
osv osv.

Setter umåtelig pris på alle innspill, da dette kan være med å avgjøre om det er realistisk å få til "drømmehuset". :) Jeg vet at 2 bad fort kan bli dyrt, men la meg høre hva dere tenker først da.Påbygg kostnader - hus1.JPG - bittersweet

Har markert området hvor påbygget er tiltenkt eventuelt.

   #1
 1 869     Akershus     0
Helt ærlig tror jeg 1mill for dette er langt under. Spørs selvsagt blandt annet på materialvalg og hvor mye dere gjør selv. Kvalifisert gjetning er at dere kan kanskje få det ferdig utvendig for litt mindre enn en mill.

.Thag
Signatur
   #2
 277     Hjemme     0
Du må nok regne 20000 på kvadraten på det nye. I tillegg vil du helt sikkert gjøre noe i det eksisterende (rør/el/flater/romløsninger?). Det bikker garantert 2,5 millioner.
   #3
 2 103     0
1 mill er ikke nok, vi har tilsvarende påbygg og dessverre en helt annen pris.

Når jeg ser bildet tenker jeg umiddelbart at takløft er en god ide her. Da får dere full andre etasje og kan benytte moduler / spesialister på takløft som gir kort byggetid og forutsigbar pris.
   #4
 38     1
Hei,

Vi holder på med et tilbygg i nærheten av Oslo. Tilbygget følger ene siden av huset og forlenger taket, er 26kvm BYA over 3 etasjer, dvs 57 BRA (skråtak i 2etg). Vi endte opp på ca 17,5k per BRA uten maling, innvendig panel/gulv/lister/dører som vi gjør selv. Det er ingen tekniske rom, kun stue og soverom. Prisen inkludert saging i betong og to nye åpninger til eksisterende bygg, 7stk 3lags lydvinduer fra Gilje (55k), enkel EL (minimum støpsler og en ny kurs ca 30k), Graver med pigging av fjell, avretting, bortfrakting, tilbakefyll, drenering, etc for 100k ("kompispris"). Jackon grunnmur ca 3,1k per m2 ferdig. Såle ca 1,8k pr kvm (med isolasjon, støp, radon etc). Etasjeskiller 2,3k pr kvm. Ferdig tak og yttervegger med liggende panel og takstein snittpris ca 3,5k.

Dette er da uten å løfte en finger selv, før vi gjør det innvendige. Det vil kanskje bli noe billigere jo større man bygger da det er en grunnpris for tilgjøring, rigging, betongbil etc. Dette er lokale entreprenører med de beste referanser noe som kan være greit å betale litt ekstra for. Jeg sloss lenge mot "tommelfingerregelen" 20k per kvm men klarte ikke finne noen som var villige til å gi pris mye under dette, og endte på kompromisset med å gjøre innvendig selv og betale ca 17,5k pr kvm. Materialkosten er jo liten på alt dette, så det er arbeidet som koster og du sparer mye ved å gjøre det selv. Men skilsmisse er dyrt det også Wink

Skal også sies at kommunen der vi bort brukte 23uker på det som skulle være 3ukers saksgang grunnet forsinkelser og dispensasjoner som ikke ble informert om på forehåndskonferanse.