84    5    0  

Selge leiligheter separat?

 4     0
Hei!

Jeg har ett hus med to adskilte leiligheter utenfor huset. Disse er i dag oppført som garasje/anneks. Jeg jobber nå med å få disse godkjent som rom for varig opphold hos kommunen.

Jeg har lekt litt med tanken om å få solgt disse leilighetene separat fra huset. Er dette mulig? Hva skal isåfall til for å få dette gjort? Hvilke krav til kommunen osv?

Legger ved bilde, de to byggene rett foran huset.

Takk for svar.
Selge leiligheter separat? - CF75BBAC-C911-43BB-9D9D-FA97CF8A2873.png - Joakim111

TSt
   #1
 12 604     0
En kan få en tilkoblingsavgift på vann / avløp. Krav om egene strømmålere i skap ute etc. Må være parkeringsareal til alle tre innenfor grad av utnyttelse mm. Så må de selvfølgelig ha alle funksjoner inkl. Reguleringsplan kan det være at en må ha dispensasjon fra, ofte står det at det bare er en enhet for beboelse pr tomt. Når de ikke har vært bolig før så må de også tilfredstille dagens regler, isolasjon, lys (vindu) og ventilasjon er kanskje de reglene som kan føre mest med seg.
   #2
 3 606     Asker     0
De må ha eget gårds og bruksnummer for å selges separat. Svært usannsynlig at du får godkjent som 3. kanskje som 2 dersom det er stor nok tomt, parkering, og alt er etter boka i byggene.

Min magefølelse er at svaret er nei.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 4     0
De må ha eget gårds og bruksnummer for å selges separat. Svært usannsynlig at du får godkjent som 3. kanskje som 2 dersom det er stor nok tomt, parkering, og alt er etter boka i byggene.

Min magefølelse er at svaret er nei.Takk for svar! Hvilke krav gjelder for størrelse på tomt?

Krav som parkering og grøntareal er ihvertfall innafor. Hadde jeg fått solgt begge som en enhet hadde det også vært helt innafor Smile
  (trådstarter)
   #4
 4     0
Jeg eier jo tomten på nedsia av leilighetene også, en slik inndeling som det her hadde jo vært optimalt?
Selge leiligheter separat? - C033EA78-14AD-4AA9-AB84-8F2DDC9F6AD6.jpeg - Joakim111
TSt
   #5
 12 604     0
Det får en ikke godkjent i allfall. Alt for lite uteareal. En trenger ikke eget bruksnr. De lager seksjoner av slike. Men ulempen er at grad av ytnyttelse regnes samlet så kan hende at en ikke får bygge noe mere noen gang på den opprinnelige heller. En må tenke på vedri foringelse av eksisterende. I nabolaget har vi en som har seksjonert men jeg tror bare han har byttet penger, brukt like mye for å legge til rette for det som er gjort som for hva han fikk og hva han taper på det resterende i forhold til verdi slik det var opprinnelig.

Egent ventilasjonsanlegg pr leilighet regner jeg må til f.eks. siden det ikke er bolig i dag fra før.