82    1    5  

Tak på isolert verksted

 7     2
Hei!


På tomta jeg har kjøpt finnes det en låve på to etasjer og et tilbygg på 1. etg. Så vidt jeg har forstått ble tilbygget bygget for ca 15 år siden, av en type som har valgt billige løsninger.
I tilbygget vil jeg etablere et treverksted, og isolering av vegger har startet. Men taket er nå åpent, der ligger det gamle stålplater som det er synlig at er gjenbruk, ettersom det også har spikerhull her og der. Ståltaket ligger rett på søyler på takbjelkene. Takbjelkene er satt opp med rundt en meter mellomrom, som jeg føler minsker mulighetene mine litt. Bygget er ca 36 kvm og vinkel på takbjelkene 14 grader.

Jeg ønsker å isolere og legge nytt tak, og helst gjøre dette så billig som mulig, ettersom det er nok å ta tak i på bolighuset som renoveres. Verkstedet vil ha frostvakt, og varmes opp når det brukes.

Jeg sliter litt med å forstå de forskjellige mulighetene:
Jeg har forstått at rupanel er det beste, men også dyreste å legge. Dette er en løsning jeg vurderer, dersom det finnes et belegg som er billig som kan legges over - men her sliter jeg med å finne riktig løsning, noen forslag? (+ sløyfer og lekter og aluminiumsplater)

Det billigere alternativet skal være undertak på rull, som f.eks denne: https://www.gaus.no/produkter/byggevare/tak/undertak/24176513-undertak-tyvek-pro-super-1-5x50m

Finnes det noe annet bedre alternativ? 

Tenker takpanel, fuktsperre og isolasjon under. 

HSt
   #1
 36,630     Lillestrøm kommune     3
Du må kanskje ha limte skjøter på undertak med så lite fall, ikke gjort det selv så aldri sjekket eksakt vinkel når det kreves, men se etter dette.