149    0    0  

Takopplett i forbindelse med nytt tak

 4     0
Hei. 

Er det noen som har erfaring med kostnader rundt takopplett? 

Vi skal skifte tak, og må skifte vinduer etterhvert. Vi har da til hensikt å utvide soveromsvinduene ved å heve taket enkelte steder, da vi bor i et eldre tomannsbolig som ikke har tilstrekkelig rømningsvei (og vi får i slengen bedre utsikt) Vinduene vi har i dag går fra ca 60-100 cm høyde før skråtaket begynner.

Har fått tilbud på selve taket, som kommer på rundt 150k, og jeg tenker arkitektkostnader med søknader etc med en ramme på 50k. Vi skal ha 3 nye vinduer og konstruksjoner, den ene 80cm bred, de to andre 180 cm bred. Alle vinduene blir ca 2m høye så det passer inn med standard 240 takhøyde innvendig.

Her er en enkel figur som viser hva jeg har tenkt. Jeg skjønner at dette blir "hvor mye koster en bil", men snakker man 200k eller 1mill ekstra? 

Takopplett i forbindelse med nytt tak - perspektiv skisse.png - stefbardo


Takopplett i forbindelse med nytt tak - test.png - stefbardo


Under er litt inspirasjon om hvordan vi har tenkt oss produktet. Vedlikeholdsfritt er et stikkord. Nedsiden med dette blir at vi trenger 4 nedløp istedenfor 1, men dette kan vi leve med. Hvordan er dette med horisontale utstikkere ift snø og drenering? 

Takopplett i forbindelse med nytt tak - tak inspirasjon 3.jpg - stefbardo
Alle tips og erfaringer mottas med takk :)