649    7    1  

Tegneprogram PC - til påbygg hus

 16     0
Planlegger påbygg av huset.

Prøver å finne eit brukende tegneprogram til PC som er enkelt og bruke, kan tegne eksiterende hus, påbygg, og blir godkjent som vedlegg i byggesøknaden.

Gjerne der eg kan legge inn fasadebilder av huset, og tegne på bildet.

Noen tips?

   #1
 706     0
Sketchup kan du bruke. Ta bilder av alle sider av huset å importer til sketchup. Se noen videoer om det på youtube og bruk noen timer så er det ganske lett.
   #3
 1 694     1
SketchUp og AutoCAD Architecture er vesentlig forskjellige på to ulike punkter:

SkechUP er (som navnet antyder) et verktøy for å produsere en skisse, en presentasjon av hva du ønsker. Det stopper omtrent ved at du kan merke en golvflate for å se hvor stor den er. SketchUp vil ikke gi deg noen materialliste, ikke noe grunnlag for ingeniørmessige konstruksjontegninger utover "Dette er det jeg vil at dere skal bygge for meg". AutoCAD kan ta deg (nesten) ned til det nivået der du kan summere antall spiker snekkeren vil ha behov for.

SketchUp er gratis. (Det finnes en betal-versjon også, med f.eks. bedre eksport-muligheter til andre formater, men for å tegne er det relativt uvesentlige funksjoner.) Rett nok får du AutoCAD Architecture gratis på prøve i 30 dager, men etter det er kostnaden "relativt vesentlig", for å si det sånn - EUR 1540, det er nesten femten tusen kroner - per år! Eller om du tror du vil gjøre deg raskt ferdig: EUR 195/mnd, nesten 1900 kr/mnd.

SketchUp er såpass utbredt at du ofte vil se at entreprenører har betal-versjonen, der de kan ta inn en modell fra din gratis-versjon og eksportere til sitt AutoCAD-system. Da trenger ikke du å ha noen betal-versjon. Forutsatt, selvsagt, at det du er interessert i er begrenset til hva du vil ha entreprenøren til å bygge for deg, og ikke vil diktere hvordan han bygger det (ut over rent tekstlig spesifiserte krav, naturligvis).

Jeg er akkurat i ferd med å legge siste hånd på verket på en detaljert liste over arbeidsoppgaver som spesifiserer hva jeg vil ha entreperenøren til gjøre for meg, med flere dusin "fotografier" fra SketchUp-modellen til illustrasjon. I arbeidslista angir jeg, punkt for punkt, mine krav som byggherre til løsningen. Men jeg føler ikke noe som helst behov for å gå inn i de "byggingeniør-messige" sidene ved det. Sagt på en annen måte: Ikke noe behov for å hoppe over fra SketchUp til AutoCAD. SketchUp formidler både til arktiekt og bygg-ingenør alt som jeg er i stand til å formidle: MIne krav til sluttresultatet.
   #4
 7     0
Kanskje verdt å nevne at SketchUP også er vesentlig enklere å lære seg enn AutoCAD.
   #5
 182     Hordaland     0
Kanskje verdt å nevne at SketchUP også er vesentlig enklere å lære seg enn AutoCAD.

Det er et meget vesentlig poeng du har der. Grin

Jeg lærte meg AutoCad for 20 år siden og har tuska til meg en livstidsversjon, men foretrekker Sketchup når jeg lager tegninger.
AutoCad er ikke for amatører. Smile Men duverden for et godt arkitektprogram det er.
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 16     0
Takker for tilbakemeldinger:)

Har så vidt begynnt å prøve sketchup, det virker ok så langt.
   #7
 1     0
Sketch up er helt topp til denne type prosjekter, folk fleste lærer det etter en time eller to med youtube. Autocad produkter egner seg overhodet ikke fordi det er rett og slett for mye å lære. Noen av egenskapene nevnt over krever også tilleggsmoduler, så prisen kan bli enda høyere. Men er du student er det gratisversjon, og Autocad kan være godt å kunne...