272    19    0  

Tilbygg med fuktinntrengning

 46     Kjeller     0
Det står et bygg under en terrasse. Terrassen står på støpt såle. Sålen er sånnsett taket i tilbygget. 

Det er støpt såle på bakken med ringmur. Det er montert svillemembran. Grunnen til fuktighet inni bygget kan for meg se ut til å være for liten avstand mellom bakken utvendig på langsiden opp mot kledning/bunnsville. Det står murvegg fram til enden på buskbedet.

Som dere ser på venstre side så heller brosteinen også inn mot ringmur. Vil tro det ikke er særlig lurt med tanke på regn som samler seg inn mot ringmur.

Tilbygg med fuktinntrengning - 90639173_266631270996634_4128675332054056960_n.jpg - matabjeff

På dette bildet så ser vi at det er montert en horisontal lekt inn i bunnsvillen (antar jeg). Og så er det slissa spor for lufting? 

Det jeg tenker å gjøre er å fjerne brosteinen, legge nytt fall. Og generelt forbedre avstanden, men tenker også at dette ikke er tilstrekkelig. Ønsker å gjøre det skikkelig. Hva anbefaler dere å gjøre her? Fjerne kledning? Bygge opp utlektinga på nytt? Hva er best praksis når det gjelder asfaltpappen, skal denne gå ned på ringmuren eller i flukt, regner med lektene er plassert på asfaltpapp skjøtene.

Det beste er helt sikkert å rive all kledning for å bygge opp på nytt. Hva tenker dere andre?
Tilbygg med fuktinntrengning - 90295129_162292984834925_6152489369610485760_n.jpg - matabjeff

TSt
   #1
 6 626     0
Tviler på at det er selve veggen som gjøre at det blir fuktig inne i denne. Det at kledning egentlig ligger for nærme bakken har mest med at det ikke kommer til å være over tid. Fukt er jeg heller redd kommer fra selve platen. Er det isolasjon under plate ? Går denne ut utenfor bygget ? Bør egentlig dette men da er det viktig at denne også har fall utover slik at den ikke samler vann til sålen. Taknedløp har en kontroll på ? Ser ikke dette på bildet. Det kan lett bli is på takkanter på flatt tak med utvendig nedløp.

En må minimum få en stripe med grunnmursplast langs sålekanten en ser jo at denne er kliss våt. Er det noe mere fundament under lar en dette gå ned utenpå dette også. Denne må stikke litt opp slik at en ikke får vann over kanten på denne f.eks. om vinteren. Håper det er noe mellom plate og trevegg ellers kan fukt suges opp men tror som sagt ikke dette bidrar så mye annet enn at vegg ikke vil holde over tid.
  (trådstarter)
   #2
 46     Kjeller     0
Når du sier plate. Snakker vi da om betongstøpen på bakken?

  (trådstarter)
   #3
 46     Kjeller     0
iTilbygg med fuktinntrengning - 66FD4E0E-6131-459D-8421-C6098E46E8A2.jpeg - matabjeffJeg må vel gå utifra at det er grovstøp og finstøp rett på underliggende masser? Har nå gravd inn forbi ringmur. Finner ingen isolasjon.
  (trådstarter)
   #4
 46     Kjeller     0
Ifølge tidligere eier så er det ikke isolasjon under plata tydeligvis. Hvordan utbedrer man det da tro?
TSt
   #5
 6 626     0
Du må lage en dreneringsgrøft utenfor i allefall og så få endret fallet på terrenget som du har vært inne på og så må du håpe at dette blir tørrere. Ville vurdert isolasjon i bakken med godt fall fra for å være sikker på at tele ikke slår ned utenifra. Litt varme inne hindrer jo at de fryser innenifra. Men dette bidrar ikke til at ting er noe tørrere så det er både fare for fukt opptrekk gjennom plate og kondens ovenifra på en kald overflate.
  (trådstarter)
   #7
 46     Kjeller     0
Kan legge til at dette tilbygget kun er og skal kun brukes som verksted/lagring av husets eiendeler. Det lukter ikke slik det skal der inne. Dermed tenker jeg at det er noe råtne materialer.

Er det ikke da tilstrekkelig å fjerne alt treverket innvendig. Utbedre det som er dårlig av fuktsperrer, forbedre drenering, installere ny vifte som opererer automatisk på fuktmåling. Og eventuelt legge en plastduk oppå betongen med noe gulv oppå det igjen?

Tilbygget har ingen tilknytning til resten av husets innerdeler.

TSt
   #8
 6 626     0
Er redd at sålen suger opp vann men med å lage en liten grøft utenfor og ikke mist fjerne vannet som ledes mot kan det jo bli bedre men sikker er en jo ikke.
  (trådstarter)
   #9
 46     Kjeller     0
Tenker det er verdt å prøve å lage bedre drenering. Blir det ikke bedre må man revurdere. Er altfor omfattende hvis jeg skal rive alt for så å bygge opp igjen når arealet kun brukes som bod.

Hva er best å gjøre oppå plata hvis jeg kun velger å forbedre utvendig drenering?
  (trådstarter)
   #10
 46     Kjeller     0
Er det også en mulighet for isolere oppå støpen, for så å legge ny støp?